Shirley Clarke Fietspaleis Zaakvoerster Shirley voor de deur van het Fietspaleis dat al jaren de Nieuwstraat kleurt. Foto: yjs

Fietspaleis en Oxford Bikes slaan handen in elkaar, filiaal in Nieuwstraat gaat in februari 2024 opnieuw open

De Sint-Niklase fietsenwinkel Fietspaleis en fietsenfabrikant Oxford Bikes slaan de handen prominent in elkaar. Onder de noemer Oxfordbikestore.be by Fietspaleis willen ze hun samenwerking verzilveren in het historische filiaal in de Nieuwstraat. De opening staat gepland voor eind februari 2024.

Fietspaleis opende in 1947 de deuren en was zeventig jaar lang gevestigd in de Nieuwstraat. Omwille van plaatsgebrek verhuisde de zaak twee jaar geleden naar hun huidige filiaal in de Bellestraat. Al die tijd stond het historische gebouw in de Sint-Niklase winkelstraat leeg. Tot nu, want het bedrijf heropent er begin volgend jaar opnieuw de deuren en dat doen ze niet alleen.

“We hebben al veertig jaar een samenwerking met Oxford Bikes en gaan voor dit nieuwe en unieke concept nog nauwer samenwerken”, vertelt zaakvoerster Shirley Clarke. “We gaan op onze vraag het pand delen met Sint-Niklase fietsenfabrikant, onder de noemer Oxfordbikestore.be by Fietspaleis. De winkel wordt een hypermoderne stedelijke fietsenwinkel in het midden van de stadskern die perfect inspeelt op de huidige noden en uitdagingen van de fietsenmarkt.”

Testmodellen

In de fietsenwinkel in de Nieuwstraat zullen uitsluitend Oxford-fietsen te vinden zijn en kunnen klanten ook voor snelle herstellingen terecht. “Alle fietsen in de showroom zullen testmodellen zijn”, zegt Shirley.

Het vernieuwde Fietspaleis opent eind februari 2024 opnieuw de deuren. Foto: yjs

“Aangezien fietsen vandaag nog meer gebruikt worden als effectief vervoersmiddel en duurder zijn door de elektrische varianten, willen mensen hun mogelijk nieuwe fiets uitvoerig testen. Daarom hebben we ook de slogan test mij, huur mij, koop mij uitgewerkt om daar concreter op in te spelen”, legt Shirley uit. “De fietsenmarkt is bijzonder erg aan het evolueren. Vandaag is het aandeel particuliere aankopen gezakt naar dertig procent, terwijl het aandeel van leasings van bedrijven nu zo’n zeventig procent bedraagt.”

Lokaal engagement

Ook bij Oxford Bikes zijn ze opgetogen over hun nieuwe samenwerking. “We wilden het lokale engagement van Oxford opnieuw versterken en dan is het ook voor ons bijzonder symbolisch dat dat kan in het pand in de Nieuwstraat”, zegt CEO Mario Rottier. “Nadat we deze manier van werken uitvoerig hebben getest in Sint-Niklaas, hebben we ook de ambitie om ook elders nog zulke samenwerkingen met andere fietsbedrijven op touw te zetten.”

Nicolas Vandeleur, Eddy Van den Berghe en Mario Rottier van Oxford bikes. Foto: yjs