Nieuws Oost-Vlaanderen Filliers Distillery kaapt dubbel goud en zilver op wereldkampioenschap

Filliers Distillery kaapt dubbel goud en zilver op wereldkampioenschap

Filliers Distillery kaapt dubbel goud en zilver op wereldkampioenschap

BACHTE-MARIA-LEERNE –  Op 22, 23 en 24 maart vond in San Francisco de 19e editie plaats van de San Francisco World Spirits Competition. Deze wedstrijd is niet alleen de grootste in zijn soort, het wordt ook als één van de belangrijkste aanzien in de wereld van ‘spirits’ en ‘premium alcohols’. Filliers scoorde er meermaals met zijn assortiment graangenevers en gins. 

De jury bestaat uit 45 mannen en vrouwen die allen beschikken over tonnen ervaring in de wereld van premium dranken. Zij bogen zich dit jaar over tal van inzendingen, verdeeld over 48 categorieën. Hierbij proeven zij alles ‘blind’, waarbij zij de deelnemende dranken puur proeven en in een neutraal glas. Ze krijgen geen enkele informatie over het merk en/of de producent. Daarenboven worden de deelnemende spirits niet met elkaar vergeleken. Elkeen krijgt een eigen score. Het is diegene die het hoogst scoort die met de prijzen naar huis gaat.

Double Gold

Zowel Filliers 8yo Barrel Aged Genever als 17yo Barrel Aged Genever behaalden ‘Double Gold’. Dit is de hoogst mogelijke score en krijg je enkel als alle juryleden onafhankelijk van elkaar een Gold Medal rating geven.

 Silver

Ook de andere inzendingen sleepten een verdienstelijke zilveren medaille in de wacht.  Zowel de andere referenties uit het assortiment aan Filliers Barrel Aged Graangenevers (0yo Genever, 12yo Barrel Aged Genever, 21yo Barrel Aged Genever) als de twee belangrijkste referenties uit het Gin-assortiment (Filliers Classic Dry Gin 28 en Filliers Pink Dry Gin 28), wisten hun deelname te verzilveren.

Blijvend investeren

De Oost-Vlaamse distilleerderij blijft heel wat investeren in de ontwikkeling en kwaliteit van hun gamma. De vijf premium Filliers Graangenevers zijn stuk voor stuk gemaakt met de fijnste natuurlijke ingrediënten en gerijpt op eikenhouten vaten. Van helder en fris voor de 0 jaar oude, waarmee je verrassende cocktails kan maken, tot vol en uiterst delicaat voor de 21 jaar oude die zich het best puur laat degusteren.

Ook voor de verpakking koos Filliers Distillery resoluut voor een vernieuwende aanpak met mooie, elegante en tijdloze (glazen) flessen in een premium verpakking. Hiermee wil de distilleerderij de wereld opnieuw laten kennismaken met ‘onze’ Genever en hem opnieuw een rol laten spelen in de wereld van de premium spirits.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.