Nieuws Oost-Vlaanderen Filliers en Deliveroo vieren World Gin Day

Filliers en Deliveroo vieren World Gin Day

Filliers en Deliveroo vieren World Gin Day

DEINZE – Alle leuke dingen hebben recht op een eigen dag. En dat geldt natuurlijk ook voor gin. Op zaterdag 9 juni vieren we World Gin Day. Ter ere van die dag slaat Deliveroo de handen in elkaar met Filliers, de bekend jeneverstokerij uit het Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne (Deinze).

Wereldwijd werd de tweede zaterdag van juni omgedoopt tot World Gin Day. Wat ooit begon als een dag om samen met wat vrienden te genieten van een lekkere gin-tonic, is ondertussen uitgegroeid tot een wereldbekende feestdag. Het concept van World Gin Day is dan ook eenvoudig: mensen van over de hele wereld samen laten genieten van de lekkerste gin.

Ter ere van World Gin Day slaat fietskoerierdienst Deliveroo, gepassioneerd door lekker eten en drinken, de handen in elkaar met Filliers. Filliers ‘Dry Gin 28’ was de allereerste in België geproduceerde gin. De ‘28’ verwijst naar het aantal botanicals dat gebruikt werd. Naast de meer klassieke ingrediënten zoals jeneverbes, koriander en citroen, werd er voor deze gin ook gewerkt met o.a. oranjebloesem en gember. De ambachtelijk bereide gin won de voorbije jaren reeds meerdere awards.

Zolang de voorraad strekt kan je exclusief via Deliveroo een unieke gin-tonic kit kopen bij het Brusselse Burger Republic. Deze kosten amper € 4,99 per kit. In de kit zit 5cl Filliers Dry Gin 28, een blikje Fever-Tree premium Indian tonic van 15 cl en verschillende botanicals.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.