Nieuws Oost-Vlaanderen Filliers gaat meer exporteren naar de Verenigde Staten

Filliers gaat meer exporteren naar de Verenigde Staten

Filliers gaat meer exporteren naar de Verenigde Staten

filliersDe achtste editie van de SIP Awards, de Spirit International Prestige Awards, vond eind mei plaats in Newport Beach, California. Een panel van 98 Amerikaanse consumenten proefde er van 462 internationale spirits, onderverdeeld in 59 verschillende categorieën.  Ook Filliers uit Deinze was met diverse producten aanwezig en kan trots terugblikken op de resultaten.

Uniek aan deze tasting is dat deze wordt uitgevoerd door willekeurig gekozen consumenten. De enige vereiste is dat ze regelmatig alcohol drinken en dat ze zelf geen professionele barmensen of sommeliers zijn.

Elke deelnemende consument moet een bepaalde categorie beoordelen. Het zijn ‘blind tastings’, waarbij hij of zij de sterke dranken puur en niet gekoeld proeven in een neutraal glas. Op deze manier worden zowel de grote merken als de kleinere spelers op een gelijkwaardige manier beoordeeld.

In de categorie “gin” werd Filliers Dry Gin 28 Tangerine verkozen tot “Best of Class”. Het bedrijf uit Deinze liet op die manier 29 verschillende ginsoorten uit 9 verschillende landen achter zich. Ook voor andere ginmerken van het bedrijf uit Deinze waren er nog een aantal prijzen en medailles.

Het in de prijzen vallen is alleszins een mooie erkenning voor Bernard Filliers en zijn meester distilleerder Pedro Saez Del Burgo. Het is ook een bevestiging dat de buitenlandse consumenten de Filliers Gin’s weten te smaken. “Uiteraard zullen we deze erkenningen uitspelen om onze op stapel staande exportinspanningen op de Amerikaanse markt een extra duwtje in de rug te geven”, zegt Bernard Filliers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.