Nieuws Oost-Vlaanderen Finalisten wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2022’ bekend

Finalisten wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2022’ bekend

Finalisten wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2022’ bekend

Op 4 oktober 2021 organiseert de Gastronomische Club Prosper Montagné de finale van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2022’. Uit de talrijke inzendingen selecteerde de jury op basis van een recept met konijn de volgende vijf finalisten: Jamal Aichi uit Terhulpen,Diego De Baets uit Sint-Kruis Brugge, Christophe De Meur uit Brussel, Stijn De Smet uit Zele en Abel Demeestere uit Heverlee.

Private chef Diego De Baets en Jamal Aichi, chef van restaurant Les Terrasses du Prince in Gembloux, staan voor de derde maal in de finale van het prestigieuze meesterschapsconcours. Stijn De Smet, sous-chef van restaurant Blunch in Zele, en Christophe De Meur, die achter het fornuis van de Britse ambassade in Brussel staat, haalden vorig jaar ook al de finale. Voor Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem is het zijn eerste deelname.

Stijn De Smet, sous-chef van restaurant Blunch in Zele
Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem

De koks moeten tijdens de finale drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.

Provoost-generaal Eddie Van Maele staat traditiegetrouw in voor het goede verloop van het concours. Pierre Résimont, chef van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, is ambassadeur van deze 69ste wedstrijdeditie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.