Nieuws Oost-Vlaanderen Financiële vrijheid ligt ook voor u binnen handbereik

Financiële vrijheid ligt ook voor u binnen handbereik

happy father and son having fun on sky

Financiële vrijheid ligt ook voor u binnen handbereik

Wie morgen de jackpot van Euromillions wint, heeft wellicht geen geldzorgen meer. Toch hoeft u geen miljonair te zijn om financieel vrij te kunnen zijn. Met de juiste strategie komt u al een eind weg. En gelukkig is er Strategica om u te helpen. 

Als ondernemer keert u zichzelf maandelijks een inkomen uit. Dat verandert wanneer u straks wil stoppen met werken. Om van dezelfde financiële vrijheid te genieten, begint u dan ook best tijdig met uw financiële planning. Hou daarbij zeker rekening met mogelijke extra kosten en voorzie een buffer voor uw gezondheid. Hulp nodig? De adviseurs van Strategica staan klaar om een financiële strategie voor u uit te dokteren. Dit mag u van hen verwachten:

1 | Inventariseer uw vermogen

Financiële planning begint met inzicht krijgen in uw hebben en houden. Aan de hand van een gestructureerde vragenlijst brengen onze adviseurs uw hele vermogen in kaart: de gezinswoning, de inkomsten uit vastgoed, het spaargeld, de beleggingsportefeuille, het reeds opgebouwd pensioenkapitaal, de waarde van uw zaak, … Daarnaast zoeken we uit welk vermogen u nodig heeft om maandelijks/jaarlijks rond te komen. Aangezien iedereen er een ander uitgavenpatroon op nahoudt, is de uitkomst van deze oefening telkens weer anders. Pas wanneer we uw huidige, unieke situatie door en door kennen, verschuiven we onze blik naar de lange termijn.

2 | Bepaal uw doelstellingen

Uw pensioen is dan misschien nog ver weg, onze financial planners dagen u uit om vandaag al over uw toekomst te denken en uw langetermijndoelstellingen te concretiseren. Hoelang wilt u nog werken? Hebben uw kinderen interesse om de fakkel over te nemen? Denkt u eraan een buitenverblijf aan te kopen? En wat met de verdeling van uw erfenis? Ook nodigen ze u uit om een antwoord te formuleren op een aantal wat-als-vragen. Bijvoorbeeld: wat als er morgen iets met u gebeurt, heeft uw familie dan ook toegang tot het vermogen? Niet vanzelfsprekend, aangezien veel ondernemers hun vermogen in een vennootschap hebben ondergebracht.

Zo’n strategische scan kunt u gerust met een diagnose van een arts vergelijken: vanuit een zo ruim mogelijk perspectief nemen we uw ganse familiale vermogen onder de loep. Op die manier kunnen we achterhalen of uw financiële situatie gezond is en uw verschillende doelstellingen haalbaar. Groots dromen mag, maar uw vermogen moet het natuurlijk ook toelaten. Aan onze specialisten om u tijdig terug met de voeten op de grond te zetten.

3 | Neem actie voor uw toekomst

Zijn de doelstellingen duidelijk, dan tekenen we voor u een financiële strategie uit die bepaalt hoe uw vermogen in de toekomst zal worden gestructureerd en besteed. De adviseurs van Strategica staan in voor de concrete uitvoering en implementatie van de verschillende oplossingen. Dit gebeurt in samenspraak met de bestaande adviseurs van de klant zoals de accountant, notaris en bankier. Op geregelde tijdstippen doen onze adviseurs een financiële check-up en sturen ze indien nodig bij. Op die manier bent u er zeker van dat u ook in de toekomst van financiële vrijheid zal blijven genieten.

Wacht niet langer om uw dromen waar te maken. Ga nu het gesprek aan met de adviseurs van Strategica. Zij helpen u met de juiste financiële strategie.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.