Patrik De Haes 1 Patrik De Haes

flanders.bio maakt zich op voor morgen onder leiding van Patrik De Haes als nieuwe CEO

flanders.bio, de toonaangevende organisatie ter ondersteuning van het biotech en life sciences ecosysteem in Vlaanderen, kondigt enkele belangrijke wijzigingen aan in haar management en organisatiestructuur om de groei en ontwikkeling van de biotechcommunity in Vlaanderen verder te zetten.

Met Patrik De Haes stelt flanders.bio een grote naam uit de sector aan als nieuwe CEO. De aanstelling kadert binnen de ambitieuze plannen van flanders.bio om het ecosysteem in onze regio verder te versterken, nog nauwer samen te werken met andere organisaties in life sciences, en in te spelen op de noden van de sector om innovatie voor de gezondheid van mens, dier en plant lokaal te verankeren.

De Haes, arts van opleiding, brengt een schat aan ervaring mee naar flanders.bio. Hij is voormalig voorzitter van flanders.bio en was CEO en voorzitter bij verschillende private en publieke biotech- en medtechbedrijven in binnen- en buitenland. “De organisatie flanders.bio en het ecosysteem in het algemeen liggen mij bijzonder nauw aan het hart”, zegt Patrik De Haes. “Ik kijk ernaar uit om samen met de raad van bestuur, het team en alle leden de positie van Vlaanderen als leider in de life sciences industrie te versterken”.

Fakkel

Patrik De Haes volgt Wouter Piepers op die sinds mei 2022 CEO was. Wouter zal de CEO de komende tijd bijstaan om de overgang te faciliteren.

“Ik geef de fakkel van CEO met veel trots door aan Patrik De Haes. Ik bedank het team, de raad van bestuur, de leden en de strategische partners voor de goede samenwerking en blik positief terug op het afgelegde traject. Met de strategie die de raad van bestuur zorgvuldig heeft uitgetekend, oogt de toekomst van flanders.bio veelbelovend”, aldus Wouter Piepers. “Ik blijf beschikbaar om de nieuwe CEO bij te staan met advies.”

Naast Wouter Piepers neemt flanders.bio ook afscheid van COO Willem Dhooghe, die in 2006 aan de slag ging bij de organisatie en in 2022 COO werd. Hij gaat straks een nieuw professioneel avontuur aan maar blijft flanders.bio ondersteunen met advies. Willem Dhooghe: “Ik kijk heel trots en met veel voldoening terug op mijn tijd bij flanders.bio. Met initiatieven zoals Knowledge for Growth heeft de organisatie het ‘life sciences’-ecosysteem in Vlaanderen sterk helpen groeien.”

Raad van bestuur

“In naam van het voltallige team en de raad van bestuur wens ik Wouter en Willem uitdrukkelijk te bedanken voor hun toewijding en aanzienlijke bijdrages aan de organisatie. Ze hebben heel veel betekend voor flanders.bio, van bij de opstart en het succes in de vroege jaren tot de uitbreiding met nieuwe diensten, de verhoogde lokale en internationale zichtbaarheid en de gezonde financiële toestand waarin de organisatie vandaag verkeert”, reageert Dirk Reyn, voorzitter van de raad van bestuur flanders.bio.

“flanders.bio is klaar om de uitdagingen van de toekomst in een snel evoluerend ecosysteem aan te pakken. We kijken ernaar uit om samen met Patrik én met het huidige vernieuwde team verder te werken en de duidelijke ambities binnen de bio- en agrotechsector in Vlaanderen te realiseren”, aldus nog Reyn.