groepsfoto

Fluvius bouwt duurzame bedrijvensite in Gent

GENT - Na een verblijf van honderd jaar in de gebouwensite aan de Bomastraat zoekt Fluvius de Gentse rand op. Woensdag gaf het netbedrijf het symbolische startsein voor de bouwwerken van een nieuwe bedrijvensite aan The Loop.

In de buurt van de Ham en de Bomastraat heerst vandaag een heuse woonexpansie: overal verrijzen nieuwe appartementsgebouwen, aangevuld met openbare groenzones. Dat de scholengemeenschap van het katholiek onderwijs er een onderkomen zocht, was voor Fluvius een goede gelegenheid om de site aan de stad Gent te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen.

In 2014 ging het op zoek naar een geschikte plek voor een nieuwe site. De keuze viel op het perceel aan de Poortakkerstraat aan de Gentse rand en onderdeel van The Loop, een nieuw toekomstig stadsdeel. Het netbedrijf heeft naar eigen zeggen niet langer nood aan een uitvalsbasis in het centrum van de stad.

Snel op locatie

"Bij onze interventies speelt snelheid een grote rol", zegt regiomanager Dirk Smet. "Het werkingsgebied van onze regio strekt zich uit van Aalter tot Destelbergen, en van Oosterzele tot Sint-Laureins. Het grootste aantal klanten woont in de binnenstad van Gent. Vanuit de nieuwe locatie kunnen onze medewerkers snel en zonder omwegen de stad bereiken, en ook de buitenrand van ons werkingsgebied."

 

De site zal bestaan uit een kantoorgebouw voor 119 sedentaire en 23 semi-ambulante medewerkers, een magazijn voor 60 techniekers en buitenopslagruimte voor logistiek materiaal en afvalcontainers.

Bouwbedrijf Mathieu Gijbels zal de werken uitvoeren. “Het nieuwe regiogebouw werd op voorhand volledig gemodelleerd in 3D”, vertelt algemeen directeur Dave Beuten. “Door onze 3D-plannen van staal, beton en architectuur samen te leggen met de 3D-plannen van onze onderaannemers, kunnen we eventuele conflicten oplossen, voordat we beginnen met de uitvoering. Dit zorgt ervoor dat we binnen de vooropgestelde timing en budget blijven.”

Eind 2023 nemen de medewerkers van de Fluvius-regio Schelde-Lieve er hun intrek.