Foodpairing

Foodpairing beleeft hoogdagen

Foodpairing, het data intelligence platform voor gepersonaliseerde voedingsaanbevelingen, heeft na zeven jaar zijn hoofdkantoor van Brugge naar de Gentse Ghelamco Arena verhuisd. Die verhuis stond reeds op de agenda van het bedrijf, maar een onverwachte groei bracht het proces in een versnelling. “En onze honger is nog lang niet gestild”, kondigt Bernard Lahousse, één van de medeoprichters van Foodpairing, aan.

Sinds 2009 ontwikkelt Foodpairing hulpmiddelen om van voeding een krachtige beleving te maken. Al snel groeide het bedrijf uit tot één van de meest innovatieve spelers binnen de internationale voedings- en technologiesector. “In de volgende maanden gaan we 3 miljoen euro investeren en een twintigtal werknemers aanwerven: van sales tot marktonderzoek en data analytics”, aldus Bernard Lahousse.

Tijdens verschillende interactieve sessies komen de aanwezigen meer te weten over de bedrijfscultuur, de aanpak en visie van Foodpairing. “Tegenwoordig is de snelheid waarmee smaken zich evolueren niet altijd even goed bij te houden. Consumenten verwachten op regelmatige basis nieuwe smaakervaringen te beleven. Onze tools en inzichten helpen chef-koks, barmannen en voedselproducenten om aan die vraag te kunnen voldoen”, vertelt Bernard Lahousse.

De technologie van Foodpairing omvat een unieke, zelfgebouwde database van meer dan 2.000 ingrediënten die op vlak van smaak en aroma volledig wetenschappelijk gekarakteriseerd is. Daarnaast maakt Foodpairing gebruik van gepatenteerde koppelprocedures en receptenalgoritmes die dankzij machinaal leren steeds up-to-date worden gehouden.

Foodpairing is sinds 2009 actief als marktonderzoeks- en informatietechnologiebureau. De dienstverlening van het bedrijf is drieledig. Met Powered by Foodpairing wordt er een platform aangeboden voor de aansturing van mobiele gezondheidsapplicaties en e-commerce voor voeding. Foodpairing Consumer Flavor Intelligence is een marktonderzoeksbureau dat smaakinzichten bij voedingsbedrijven brengt. Tot slot vormt Foodpairing Inspire het grootste creatieve chef-netwerk ter wereld met zo’n 150.000 leden. Naast het nieuwe hoofdkantoor in Gent heeft Foodpairing nog een vestiging in New York.