JCI2021 (187) (1)

Fotoreportage: The Start-Up factory 3.0 geeft Vlaamse Ardennen ‘Ondernemersgoesting’

OUDENAARDE/WORTEGEM-PETEGEM - Op 4 november 2021 vond The Start-Up factory 3.0 plaats in de bedrijfsgebouwen van Willy Naessens. JCI Oudenaarde organiseerde zo voor de 3de keer een bruisend event voor en door jonge ondernemende mensen, dat met ruim 320 aanwezigen, inmiddels uitgegroeid is tot een vaste waarde in de Vlaamse Ardennen.

JCI Oudenaarde bood opnieuw een avond gevuld met inspirerende pitches door jonge innoverende startups geflankeerd door iconen in het ondernemerschap, zoals Willy Naessens en Davy Demuynck. Nadien zorgde de netwerkreceptie voor een aangename en ontspannende avond met als doel de ‘goesting’ te creëren om ook jouw idee te verwezenlijken en een weg in te slaan als ondernemer.

De avond werd in goede banen geleid door moderator Cynthia Reekmans. Bart Neckebroek en Jens Vanhemens van JCI Oudenaarde stelden kort het doel van het event voor aan het publiek. JCI Oudenaarde kon rekenen op belangstelling vanuit gans Vlaanderen. Er waren zelfs een 50-tal studenten van de Arteveldehogeschool aanwezig.

Willy Naessens beet, als ervaren ondernemer, de spits af van de avond. Hij haalde van in het begin deze ‘ondernemersgoesting’ aan, en toonde ook aan dat ondernemen veel uitdagingen met zich meebrengt. Daarnaast gaf hij ook mee dat de opvolging van het bedrijf verzekerd is. Zijn kinderen, kleinkinderen en CEO Dirk De Roose hebben dan ook het volledige vertrouwen van hem. Zijn dochter, Veerle Naessens, trad hem hierin bij en gaf kort toelichting over de ‘food’ tak waarvan zij de leiding heeft.

Voor ieder wat wils

Hierna startte Sarah Parent haar pitch met een ecologisch succesverhaal. Go Forest helpt bedrijven in hun transitie naar duurzaamheid door het planten van bomen. Techwolf, voorgesteld door Jeroen van Hautte, bracht een nieuwe blik op HR binnen bedrijven. Ze geven ondernemingen de tools die nodig zijn om nieuwe en complexe uitdagingen aan te gaan, zodat hun strategieën zowel het individu als de hele organisatie ten goede komen. Jimmy Cowe van Crimibox toonde dat ook bij de politie goed ondernemerschap zit. Het begon allemaal met een interactief bordspel. Inmiddels gaat Crimibox internationaal en Jimmy zit nog boordevol inspiratie voor de komende generaties.

De vierder spreker was Niels Vandecasteele. Met Sunday helpt hij merken met het creëren van fantastische bedrijfsmode die mensen graag zullen dragen. Davy Demuynck, CEO van projectontwikkelaar ION, startte ten slotte het panelgesprek op nadat hij ‘develop different’ toelichtte binnen ION. Een succesvolle onderneming met future proof ontwikkelingen.

Een aangescherpte 4de versie zal hoogstwaarschijnlijk een feit worden in 2022. Mensen die interesse hebben om deel uit te maken van een vereniging met jonge ondernemende mensen, kunnen JCI Oudenaarde contacteren via www.jcioudenaarde.be.