Nieuws Oost-Vlaanderen Founding Fools: innovatief ondernemerschapsproject van Jong Voka Oost-Vlaanderen

Founding Fools: innovatief ondernemerschapsproject van Jong Voka Oost-Vlaanderen

Founding Fools: innovatief ondernemerschapsproject van Jong Voka Oost-Vlaanderen

benjOp 16 april 2016 pakt Jong Voka Oost-Vlaanderen opnieuw uit met een innovatief project dat de drempel naar ondernemerschap op een originele manier verlaagt. Iedereen die het voelt kriebelen om te ondernemen kan nu via het project ‘Founding Fools’ concreet – en in groep – meewerken én participeren aan een startup. Vier zorgvuldig geselecteerde bedrijfjes starten daadwerkelijk op. Voka verwacht een ruime belangstelling voor het initiatief.

Onder impuls van Benjamin Rieder (foto), voorzitter van Jong Voka Oost-Vlaanderen en CEO van Bubble Post, slaat Jong Voka Oost-Vlaanderen in 2016 nieuwe paden in: “Wij bieden met Jong Voka reeds langer netwerkavonden aan waarop we jonge professionals en ondernemers inspireren over ondernemerschap. Dat is en blijft voor hen bijzonder boeiend en cruciaal om met succes te starten. Maar we willen nu een stap verder gaan en jonge mensen écht triggeren om te ondernemen door hen effectief te laten meewerken en participeren aan een startup. Walk the talk,dus.”

De adviesraad van Jong Voka Oost-Vlaanderen – zelf jonge ondernemers – doopte het project ‘Founding Fools’. “Maar je hoeft helemaal niet gek te zijn om te ondernemen, eerder wat geniaal”, grapt Benjamin Rieder.

De kick-off van Founding Fools vindt plaats op zaterdag 16 april 2016 bij KERK in Gentbrugge. Jong Voka Oost-Vlaanderen mikt op een groep van meer dan 100 belangstellende deelnemers die geboren zijn de jaren ’80 of ’90 en popelen om hun startupidee te pitchen of die willen uitvissen aan welk idee ze graag willen meewerken.

Founding Fools gaat met vier sterke ideeën concreet aan de slag. Elke deelnemer kan intekenen om mee te werken of te participeren aan een van vier geselecteerde startups/cvba’s. Via een traject met regelmatige bijeenkomsten, advies/coaching van experten en ondernemers uit het Voka-netwerk, bouwen ze de onderneming samen op. Een ingenieus model zorgt ervoor dat engagement loont. Zo kunnen mensen die meedoen– op basis van hun inzet- credits verdienen die ze bij de opstart kunnen omzetten in aandelen. Deelnemers zoeken mee naar kapitaal, bepalen samen het bedrijfsplan, het marketingplan en alles wat bij bedrijfsvoering hoort. Na enkele maanden van overleg, aftasten, van de haalbaarheid en de markt, worden 4 cvba’s opgericht die Jong Voka introduceert bij potentiële investeerders.

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen: “Omdat het stimuleren van nieuw ondernemerschap zo ontzettend belangrijk is voor het behoud van onze welvaart, werkt Voka Oost-Vlaanderen permanent aan startersbegeleiding. Na onze succesvolle initiatieven BRYO en Breakfastclub lanceren wij nu Founding Fools. Jonge mensen krijgen de kans zich te verenigen om een concreet bedrijf op te starten. Zij maken kennis met alle stappen en facetten van het echte ondernemen. Wij geloven dat – eens zij de smaak te pakken hebben – hieruit alleen maar meer ideeën en projecten zullen groeien. Founding Fools past dan ook perfect bij één van de kerntaken van Voka Oost-Vlaanderen: het aanmoedigen en steunen van ondernemerschap.”

Meer informatie op  http://www.foundingfools.be en http://www.jongvoka.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.