Nieuws Oost-Vlaanderen Friemelspeelgoed kan je nu ook uit de automaat halen

Friemelspeelgoed kan je nu ook uit de automaat halen

Friemelspeelgoed kan je nu ook uit de automaat halen

LOCHRISTI – Fidget toys zijn een echte rage, mede door TikTok en Instagram. Ook de kinderen van Ellen Bracke en haar broer Bart zijn er fan van. De zoektocht naar meer fidget toys leidde telkens naar een gekende Nederlandse webwinkel. Omdat Ellen en Bart liever lokaal kopen, stelden ze zich de vraag of er geen lokale onderneming was die dit friemelspeelgoed verkocht. Zo startten ze in april 2021 hun eigen webshop www.fidgetstore.be. Inmiddels kan je het geliefde friemelspeelgoed in Lochristi zelfs uit de automaat halen.

Door corona viel de werkgelegenheid van Ellen als airhostess gedeeltelijk weg en wilde ze wel een extra uitdaging aangaan. Samen met haar broer en schoonzus (die reeds de webshop www.jacktimber.be hebben) besloot ze de sprong te wagen en lanceerde in april de webshop www.fidgetstore.be.

Al snel erna startten pop-up momenten in Lochristi, op de parking van Begonia Reizen. Zo konden ze al gauw het vertrouwen van klanten in de buurt winnen en tractie naar hun webshop genereren. De reacties waren heel positief en de vraag naar meer en andere fidget toys was groot.

Automaat

Ondertussen gaat het snel. “Samen met mijn broer zocht ik naast de webshop nog een ander kanaal om fidget toys aan de man te brengen en zo kwamen we op het idee om via een automaat te verkopen. Deze vonden we bij drankencentrale van De Clercq Maurice en Zoon in Lochristi die nog een automaat vrij hadden.”

 

Sinds begin juni kan men dus in Lochristi fidget toys uit de automaat halen. Dit lijkt een succes te worden. Ellen: “Mensen hebben graag snelle leveringen en zo’n friemelspeeltje direct in handen hebben op eender welk moment zonder te hoeven wachten… sneller kan niet. Zin om te friemelen, muntjes in de automaat en voilà.”

Wereldwijde rage

Friemelspeelgoed bestaat al langere tijd, denk maar aan de spinner, die is er al sinds 2015. Sinds kort zijn deze speeltjes uitgebreid naar een groot assortiment zoals pop it, simpl dimpl, stressballen,… De varianten van fidget toys zijn nauwelijks nog te tellen en er komen nog steeds bij. Het is een echte rage over de hele wereld.

“Mensen hebben blijkbaar de behoefte om te friemelen. Tegen stress, om de concentratie te bevorderen, om hyperactiviteit te verlagen,… maar ook om gewoon te friemelen zonder meer.”

Sociale media

Fidgetstore.be is enorm actief op sociale media. Er is een account op TikTok, Instagram en Facebook, allen onder de naam Fidget_Store.be. Op deze kanalen worden alle nieuwtjes gepost.

“We maken potentiële klanten eerst warm met een unboxing filmpje van een nieuwe levering die net is aangekomen en daarna worden de nieuwigheden uitgebreid gedemonstreerd. Ook op TikTok worden er veel filmpjes gemaakt, meestal door onze kinderen want tenslotte is dit succes aan hen te danken”, besluit Ellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.