Nieuws Oost-Vlaanderen FrieslandCampina doet grote donatie aan de voedselbanken

FrieslandCampina doet grote donatie aan de voedselbanken

FrieslandCampina doet grote donatie aan de voedselbanken

AALTER – Vandaag is het Wereldvoedseldag, dé dag waarop we wereldwijd in actie komen voor goede en gezonde voeding voor iedereen. Voldoende voedzaam eten is helaas niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. En als gevolg van de pandemie moet een recordaantal Belgen bij de voedselbanken aankloppen. Daarom doet FrieslandCampina opnieuw een donatie aan de voedselbank, dit keer meer dan 20.000 zuivelproducten aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. Hierdoor kunnen duizenden gezinnen geholpen worden.

Honger lijkt voor veel mensen misschien een ‘ver-van-je-bed’ show. Maar niets is minder waar. Globalisering, urbanisatie, klimaatverandering en politieke geschillen dragen allemaal bij aan een situatie waarin wereldwijd miljarden mensen lijden onder een gebrek aan voedselzekerheid. Dit lijkt voor velen van ons misschien veraf, maar ook in België lijden steeds meer mensen aan honger. Bovendien duwt de coronacrisis spijtig genoeg meer en meer mensen in armoede. Bijna 200.000 mensen per maand zijn genoodzaakt een voedselpakket op te halen om te kunnen overleven, een stijging van 15 procent in vergelijking met 2019. 

Wereldvoedseldag, oftewel ‘World Food Day’, is sinds 1981 dé dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor voedselzekerheid. Omdat voedselzekerheid ook een belangrijk onderdeel uitmaak van het duurzaamheidsbeleid van FrieslandCampina, doneert de zuivelcoöperatie opnieuw meer dan 20.000 extra Campina en Cécémel producten aan de Belgische Federatie van Voedselbanken.

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België: “Overeenkomstig met onze bedrijfsdoelstelling ‘nourishing by nature’, is één van de belangrijkste vragen die we ons voortdurend stellen; hoe zorgen we ervoor dat de groeiende wereldbevolking voedzaam en betaalbaar kan eten en hoe doen we dit zo duurzaam mogelijk, met respect voor de biodiversiteit en ecosystemen, én mits een faire prijs voor onze melkveehouders? Zo ondersteunen we op regelmatige basis de Belgische voedselbanken omdat we vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om voedzaam en gevarieerd te kunnen eten. Met deze extra donatie ter ere van Wereldvoedseldag steunen we alvast duizenden huishoudens.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.