Nieuws Oost-Vlaanderen Frontend developers Gents webbureau organiseren wereldevent

Frontend developers Gents webbureau organiseren wereldevent

Frontend developers Gents webbureau organiseren wereldevent

00000000000000000mariekeFrontend United, het evenement voor frontend developers en Drupal vond eerder al plaats in Amsterdam, Londen, Kopenhagen en Bristol.Op 27 en 28 mei is Gent aan de beurt. Het drietal Marieke Hollevoet ‘foto), Pieter-Jan Baert en Jannick Vandaele van het Gentse webbureau XIO van oprichter Pascal Noppe schraagt in zijn eigen tijd mee de organisatie. “Het is nu vooral uitkijken naar het moment dat er 250 man rondloopt in de Sphinx, die wij met z’n zessen daar hebben gekregen“.

“Frontend United is ontstaan door frontenders uit de Drupal-community, die vonden dat er op de grote Drupalconferentie onvoldoende kennis over frontend naar bovenkwam”, zegt Marieke Hollevoet. “Ze hebben zich dan verenigd en Frontend United opgericht”.

In Bristol kregen de drie jonge talenten van XIO de vraag om het event dit jaar in Gent te organiseren. Op de Drupalconferentie in Barcelona spraken ze vervolgens met Morten Birch Heide-Jørgensen (Mortendk), d ie als eerste het initiatief nam voor deze conferentie. “Er zijn een paar basispunten”, zegt Pieter-Jan Baert. “De conferentie moet een lage ticketprijs hebben om het voor iedereen toegankelijk te houden en het moet vooral in een goede ongedwongen sfeer plaatsvinden. Gezelligheid is belangrijk, niet te businessachtig.  Vanaf dan zijn we er met een team van zes heel hard ingevlogen om het allemaal te organiseren.”

Naast de drie frontend developers van XIO organiseren Sanne Janssen (Wunderkraut), Thomas De Vriese (O2 Agency) en Mathieu Spillebeen (freelancer) mee Frontend United 2016 in Gent. Een echte rolverdeling heeft het zestal niet.

“We zijn echt met zes evenwaardige mensen”, geeft Jannick Vandaele aan. “We komen tweewekelijks samen en kijken wat er nog moet gebeuren en wie er tijd heeft om dat op te pakken. Het budget voor de conferentie hebben we ook zelf bij elkaar gehaald via sponsors. Het was wel een uitdaging om de sponsors te overtuigen zonder ze teveel op de voorgrond te brengen. Natuurlijk krijgen zij exposure, maar zoals op Drupalcon een zaal waar ze een stand kunnen zetten, kunnen we ze niet aanbieden. Dat is zoeken, maar we zijn er geraakt. We hebben ook veel in natura kunnen regelen: drukwerk, de zaal, design … Als je kosten kunt wegnemen, is dat ook al goed.”

“Een groot budget hebben we niet”, zegt Pieter-Jan Baert nog. “Zeker niet als je onze ticketprijs vergelijkt met een grote conferentie als Smashing Conference. Daar betaal je een ticketprijs van 350 euro. Bij ons is dat 75 euro en als je er vroeg bij was zelfs maar 60 euro.”

Kleiner en met een betaalbaar ticket zet de organisatie toch een lijst met vermaarde sprekers op het podium. In totaal komen zesentwintig sprekers praten over nieuwe technologieën, functies, kennis en ideeën om mensen te laten verder denken dan wat ze al kennen en kunnen. De volledige frontendtoolkit wordt besproken. En dan is er ook nog een deel van de sprekers die dat specifiek toepast op Drupal. (Mischa Verheijden)

Meer informatie op http://frontendunited.org

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.