Nieuws Oost-Vlaanderen Geert Joris nieuwe directeur Centrum Ronde van Vlaanderen

Geert Joris nieuwe directeur Centrum Ronde van Vlaanderen

Geert Joris nieuwe directeur Centrum Ronde van Vlaanderen

751354012Geert Joris (°1960) (foto) wordt op 1 oktober de nieuwe directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) in Oudenaarde. Hij volgt Rik Vanwalleghem op, die met pensioen gaat.

Joris studeerde moraalwetenschappen aan de UGent en volgde aan de Vlerick School verschillende managementopleidingen. Hij richtte enkele bedrijven op in de grafische en informaticasector en was vennoot en manager bij verschillende ondernemingen vooraleer hij in 2005 directeur werd van Boek.be, de beroepsfederatie van boekhandelaren en uitgevers die onder meer de Boekenbeurs in Antwerpen organiseert. Hij maakte van de Boekenbeurs een succesverhaal. De jongste vier jaar was Joris algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie.

De raad van bestuur van de vzw CRVV, voorgezeten door Oost-Vlaams gedeputeerde voor Sport Hilde Bruggeman, koos voor Joris uit een lijst van meer dan zeventig kandidaten vanwege zijn expertise op het vlak van strategische visie, operationeel bedrijfsbeheer, marketing, communicatie en innovatie. Hij is volgens de raad de geschikte persoon om het CRVV, dat de jongste jaren op de sporen werd gezet, een grotere vaart te geven, vooral door de uitbouw van de publiekswerking, het sluiten van partnerships en het uitbouwen van bedrijfsformules. Joris zelf kijkt ernaar uit: “In het CRVV zie ik expertise samengebracht die ik de afgelopen jaren heb kunnen opbouwen, zowel op commercieel vlak als op het gebied van publiekswerking.”

Geert Joris houdt ook van lezen, karate en motorrijden – hij is al jarenlang mobiel seingever in onder meer de Ronde van Vlaanderen en de Omloop Het Nieuwsblad.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.