Nieuws Oost-Vlaanderen Gent geeft 170.000 euro uit voor experiment rond handenvrij winkelen

Gent geeft 170.000 euro uit voor experiment rond handenvrij winkelen

Gent geeft 170.000 euro uit voor experiment rond handenvrij winkelen

00000000000000000000000000cpVanaf september kunnen consumenten in Gent shoppen zonder zakken te moeten meezeulen. De stad trekt immers  170.000 euro uit aan een experiment voor handenvrij winkelen. Volgens schepen van Middenstand Christophe Peeters (foto) zal dit handenvrij winkelen vanaf 2017 zelfs in de hele binnenstad kunnen.  Hij verdedigt de forse uitgave voor het experiment als een belangrijke pijler om de handel in de binnenstad te ondersteunen. Die heeft immers nood aan zuurstof door de almaar toenemende populariteit vna online shoppen.

Volgens het stadsbestuur heeft Gent echter ook troeven te bieden in de vorm van beleving.  En door consumenten de kans te geven niet met zakken te moeten zeulen kan die beleving volgens alles eraan worden gedaan om die beleving te verbeteren. Door niet de hele middag met zware zakken te moeten sleuren, bijvoorbeeld. Volgens Peeters is dit voro een stuk een tegemoetkoming aan de consumenten die gevraagd worden om omwille van het circulatieplan hun auto wat verder te parkeren.

Hetgebied dat voor het experiment, dat in september van start gaat, is uitgekozen strekt zich uit van de Brabantdam en de Gouvernementstraat, tot de Koestraat en Kortedagsteeg. Wie aankopen doet, zal die kunnen laten brengen naar afgesloten kastjes in de parkeergarages Kouter, Center (Korte Meer), Zuid en Reep. Of die geopend moeten worden met een QR-code op uw smartphone, een nummercode of een sleuteltje, moet nog worden bekeken.

“Op termijn moeten we naar een systeem waarbij de goederen zelfs niet meer de stad in hoeven, maar kunnen worden gepast in virtuele paskamers en thuis geleverd. Maar zover zijn we nog lang niet”, zegt Peeters. “We rollen dit systeem nu uit om het comfort van online shoppen, waarbij aankopen aan de deur worden geleverd, te combineren met de beleving van onze binnenstad.”

De vzw Lab van Troje, de organisatie die ook achter de leefstraten zit, mag het experiment opzetten.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.