Forest Fwd Een nieuw stukje bos in de Gentbrugse Meersen. Foto: Forest Fwd

Gent heeft er sinds dit weekend meer dan 3.000 bomen bij, met dank aan vier bedrijven en de chiro

Zowel in Oostakker als in de Gentbrugse Meersen werden er zondag bomen aangeplant. Daarvoor staken tientallen jongeren en medewerkers van vier bedrijven de handen uit de mouwen.

De regen hield de jongens en meisjes van chiro Oostakker zondag niet tegen: met een veertigtal leden gingen ze aan de slag om nieuwe boompjes in de grond te steken. Uit de meer dan 2.400 nieuwe bomen moet op termijn een nieuw bos ontstaan van zo’n 2,3 hectare. De boomplantactie maakte deel uit van het eerste jeugdplantweekend, waarbij 5.000 jongeren over heel Vlaanderen in totaal 150.000 bomen plantten.

Het aanplanten gebeurde in het koppelingsgebied Oostakker-Noord, een van de bufferzones tussen de Gentse haven en de woongebieden. De plannen voor het hele gebied zijn nog in opmaak, pas in 2026 zouden de werken daarvoor kunnen beginnen. Maar in tussentijd plant de Vlaamse Landmaatschappij al bos aan waar mogelijk. (lees verder onder foto)

Foto: Forest Fwd

Ook in de Gentbrugse Meersen kwamen er dit weekend nieuwe bomen bij. Daar werd het allerlaatste terrein bebost: op een perceel van zo’n 500 vierkante meter gingen de laatste 1.250 bomen de grond in.

In samenwerking met Forest Fwd engageerden de bedrijven What’s Cooking?, Cegeka, CoolActivators en Nordend zich om hun schouders te zetten onder het stukje bos. Een 70-tal werknemers van de uiteenlopende bedrijven trok daarvoor zondag de laarzen aan.