Nieuws Oost-Vlaanderen Gent start met bouw van duurzaamste woonwijk van de stad

Gent start met bouw van duurzaamste woonwijk van de stad

Gent start met bouw van duurzaamste woonwijk van de stad

GENT – In de Arteveldestad zijn de werken gestart om de duurzaamste woonwijk van de hele stad uit te bouwen. Schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen Sven Taeldeman legde de symbolische eerste steen van project. Net zoals bij WATT The Firms, het nabijgelegen bedrijvencomplex dat vorig jaar de deuren opende in Gent, zal het op de site allemaal draaien rond duurzaamheid. Opvallend: driekwart van de nieuwe woningen en appartementen hebben nu al een nieuwe eigenaar gevonden.

WATT, de meest duurzame woonwijk in hartje Gent, bevindt zich aan de Coupure en zal 1,1 hectare omvatten. De hele site zal naast 14 woningen en 59 appartementen ook in een publieke tuin van 2000 m2 voorzien, met een grote speelzone voor kinderen.

Meest opmerkelijke: op vlak van duurzaamheid zal kosten noch moeite worden bespaard. Eyecatcher van de site wordt de aansluiting op een BEO-veld, een erg duurzaam alternatief voor de klassieke verwarmingssystemen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van grondwater om de woningen te verwarmen. Het is één van de eerste keren dat zo’n alternatief verwarmingssysteem in Gent gebruikt wordt en waarbij zowel een deel van de appartementen als de werkruimtes tegelijk verwarmd zullen worden – zonder dat er in de wijk fossiele brandstoffen aan te pas komen. Daarnaast zullen heel wat andere appartementen en woningen verwarmd worden met warmtepompen en krijgt de site ook ondergrondse laadpalen voor elektrische auto’s. Verder wordt alles volgens de strengste normen geïsoleerd en afgewerkt.

WATT wordt het residentiële broertje van bedrijvencomplex WATT The Firms, dat eind vorig jaar zijn deuren opende. Bedoeling is dus dat het een woon- én werkwijk wordt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.