Gentenaren Younes en Kim openen wijnbar en restaurant: “Onze eerste zaak samen”

GENT - Younes Hammouche (34) en Kim Vanseveren (33) openen wijnbar en bistro Chubby Cheeks, waar vooral sfeer en gezelligheid belangrijk zijn. “De muziek mag al eens wat luider staan.”

Als Younes Hammouche en Kim Vanseveren samen op stap zijn, genieten ze het meest van gezellige plekjes waar ze per toeval belanden. Geen reservatie, geen hele menu waarvoor je de hele avond aan tafel moet blijven zitten, maar gewoon gezellig iets eten en drinken. Dat is ook wat ze met hun wijnbar en bistro Chubby Cheeks aan de Gentenaars willen bieden.

“Het eten en drinken moet lekker zijn, maar sfeer vinden we minstens even belangrijk”, steekt Younes van wal. Hij is al elf jaar aan de slag als kok en neemt ook in Onderbergen de keuken voor zijn rekening. Tijdens zijn carrière was hij onder meer al aan de slag in de restaurants Roots en Alberte in Gent.

Zijn eerste job in de keuken kreeg hij in e.scabeche in Waregem, waar hij zijn partner Kim elf jaar geleden leerde kennen. Zij werkte af en toe in de horeca, maar bouwde een loopbaan uit in de verkoop. Die laat ze nu achter haar. “Het is onze eerste zaak samen, dus dat is spannend”, zegt Younes. “Maar we willen dat het iets leuk wordt zonder al te veel stress en daarom houden we ook een losse sfeer in de zaak.”

Elke dag een ander menu

Ze hebben allebei geen opleiding of veel ervaring met wijn, maar profileren Chubby Cheeks toch als wijnbar. “We drinken allebei graag wijn en hebben veel geproefd. Wie wil, kan zeker uitleg krijgen bij zijn glas, maar als je gewoon een gezellige avond wilt zonder uitleg, is dat even goed.”

In hun aanbod hebben ze natuurlijke wijnen uit onder meer Frankrijk, Hongarije, Slowakije en Spanje. Younes werkt niet met een vast menu, maar zal elke dag een aantal gerechten opstellen die hij kan maken met de ingrediënten die op dat moment lekker en beschikbaar zijn. Op de kaart zullen alleszins kleine deelgerechtjes staan.

Zaterdag 27 mei opent de wijnbar en bistro om 16 uur met een klein feestje voor iedereen. De week erna doen ze een testweek voor vrienden en familie, en vanaf woensdag 7 juni is de zaak terug open voor iedereen.