Nieuws Oost-Vlaanderen Gents ICT bedrijf kanshebber Europese award voor sportieve werksfeer

Gents ICT bedrijf kanshebber Europese award voor sportieve werksfeer

Gents ICT bedrijf kanshebber Europese award voor sportieve werksfeer

SINT-DENIJS-WESTREM – DAVO Communications, ICT integrator gevestigd aan de The Loop in Sint-Denijs-Westrem, mag op 17 oktober in Sofia zijn werking verdedigen. Samen met 2 andere genomineerden strijden ze voor de #BeActive Workplace 2018. Een initiatief van de Europese Commissie die bedrijven wil belonen die een healthy lifestyle bij hun medewerkers stimuleren.

Wie sport, beleeft meer. En dat geldt natuurlijk niet alleen in Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Daarom werd deze week voor de vierde keer de Europese week van de Sport georganiseerd. Dit initiatief van de Europese Commissie spoort onder het thema ‘#BeActive” iedereen aan om een week lang actief te zijn, en dit het hele jaar door zo veel mogelijk te blijven.

Medewerkers stimuleren om te bewegen

DAVO Communications liet begin dit jaar door Sport.Vlaanderen een bewegingsscan uitvoeren en vond het hoogdringend tijd om de medewerkers te stimuleren om meer te bewegen. Zij kozen ervoor om kleine initiatieven op te zetten, zonder enige verplichting. Zo moesten ze bijvoorbeeld om de 30 minuten opstaan en iets van beweging doen en werden er yoga-sessies georganiseerd tijdens de lunch.

Na enkele maanden is het resultaat duidelijk: de helft van de rokers zijn gestopt, er wordt meer tijd vrijgemaakt om te sporten, werknemers eten geregeld een stuk fruit, ze trachten tijdens het bellen rond te lopen,…

HR verantwoordelijke en drijvende kracht achter het hele project Suzan Maertens: “We zijn enorm fier dat wij als kleine speler – in vergelijking met een Google of Apple – en dus met beperkte middelen als enig Belgisch bedrijf mogen meedingen naar de #BeActive Award.” ”

“Wat we doen, doen we in hart en nieren. En dat betekent dat we voor elkaar moeten zorgen want een gezonde werknemer is meestal een gelukkigere collega.”

Als DAVO Communications met de Award naar huis gaat, ontvangen ze daar bovenop een prijs ter waarde van 5.000 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.