Nieuws Oost-Vlaanderen Gents schoonmaakbedrijf en Buggenhouts installatiebedrijf failliet

Gents schoonmaakbedrijf en Buggenhouts installatiebedrijf failliet

Gents schoonmaakbedrijf en Buggenhouts installatiebedrijf failliet

wee_clipart2Ook vorige week legden vijftig Oost-Vlaamse bedrijven de boeken neer. Er mogen de jongste tijd dan nog wat positieve geluiden te horen geweest zijn over het feit dat ondernemingen opnieuw meer mensen aanwerven en over het feit dat de faillissementen aan het dalen zouden zijn, het blijft een feit dat het voor veel ondernemers onder meer omwille van de zware administratieve verplichtingen en de torenhoge fiscale druk moeilijk blijft om het hoofd boven water te houden.

De heisa rond de witte kassa in de horeca bewijst dat ondernemingen in die sector met moeilijkheden blijven kampen. Ook in de bouwsector die volgens Atradius in 2014 liefst 2.036 faillissementen moest verwerken, blijft het vaak harken om te overleven.

Vorige week legden in Oost-Vlaanderen alvast opnieuw 50 bedrijven de boeken neer. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het niet allemaal om faillissementen gaat, maar dat in dat aantal ook een aantal vereffeningen zitten.

Toch zijn de faillissementen van onder meer een Gent schoonmaakbedrijf, een installatiebedrijf uit Buggenhout en een dakwerkbedrijf uit Melle signalen dat de economische motor nog altijd niet echt aanslaat.

De volledige overzichtslijst van bedrijven die er het bijltje bij neerleggen vindt u op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.