Nieuws Oost-Vlaanderen Gents tax shelter bedrijf tekent contract met grootste Canadese filmproducent

Gents tax shelter bedrijf tekent contract met grootste Canadese filmproducent

Gents tax shelter bedrijf tekent contract met grootste Canadese filmproducent

18c355aTom Notte en  Pieter Dewinter (foto) richtten begin dit jaar in in Gent Flanders Film Funding op. In geen tijd groeide de startup uit tot de belangrijkste Vlaamse Tax Shelter specialist. Het bedrijf speelt een belangrijke verbindingsrol tussen enerzijds de bedrijven die van de fiscale voordelen van de Tax Shelter gebruik maken en anderzijds de Vlaamse productiehuizen. De steun die deze laatste via de Tax Shelter van bedrijven kunnen krijgen is van cruciaal belang.

Op maandag 26 oktober ondertekenden Tom Notte en Pieter Dewinter samen met het productiehuis Living Stone van Martin Dewitte uit Wielsbeke een samenwerkingsovereenkomst met Odyssey Media, één van de belangrijkste Canadese productiehuizen voor film en televisie.

Door deze overeenkomst kunnen de partijen vier langspeelfilms co-produceren in België en Canada. Het gaat onder meer over de actiefilm “Antwerp Heist”, met de beroemde uitgeweken Brusselaar Jean-Claude Van Damme in een van de hoofdrollen, en 2 Vlaamse jeugdfilms. Het budget voor de films bedraagt ruim 11.000.000 euro.

“Dankzij de Belgische Tax Shelter”, legt Pieter Dewinter uit, “kunnen we  fiscale incentives combineren met de creatieve en culturele mogelijkheden van Vlaanderen en Canada om deze films te produceren. Dit zal niet enkel tot een vruchtbare langetermijnsamenwerking leiden, maar het zal ook een positieve impact hebben op de Vlaamse audiovisuele industrie, waar meerdere lokale bedrijven betrokken worden in het hele productieproces.”

Volgens Flanders Film Funding, dat instaat voor het volledige Tax Shelter gedeelte, toont dit opnieuw aan hoe deze vernieuwde fiscale maatregel tot direct resultaat leidt.

“Als jong bedrijf hebben we van bij de start gekozen om enkel te werken aan projecten met een sterke impact op het Vlaamse economische weefsel. We mikken daarom ook op producties met internationaal potentieel. Hierbij ondersteunt FFF Vlaamse productiehuizen bij hun internationale groei. Het blijft een mooie win win dat Vlaamse bedrijven via de fiscale en financiële voordelen van de Tax Shelter maatregel niet alleen de audiovisuele industrie steuenen maar ook zelf aan fiscale optimalisatie kunnen doen.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.