Nieuws Oost-Vlaanderen Architecte uit Gent maakt nu voltijds handtassen

Architecte uit Gent maakt nu voltijds handtassen

Architecte uit Gent maakt nu voltijds handtassen

GENT – Ontworpen vanuit haar atelier en gemaakt uit kwaliteitsvol Belgisch leer. Griet Aesaert (37) maakt met haar Gents handtassenlabel ‘Aesaert’ duurzame en tijdloze handtassen.

Griet begon acht jaar geleden in haar klein atelier op de Kortrijksesteenweg met het ontwerpen van duurzame en tijdloze handtassen. “Een hobby”, noemde ze het zelf, want de 37-jarige Griet Aesaert was eigenlijk architect.

In 2018 liet ze die job echter achter zich en besloot ze haar droom na te jagen. Ze maakt nu fulltime handtassen onder het label ‘Aesaert‘. “Maar de architect in mij blijft altijd aanwezig. Het creatieve en de wil om zelf iets te creëren, neem ik volledig mee in het ontwerpen van mijn tassen”, vertelt Griet.

Zwitserland

En het idee om zelf handtassen te maken, kreeg Griet tijdens haar periode in Zwitserland. “Ik liep als student stage in Zurich en woonde toen naast een kleine winkel in lederwaren. “Ik kocht daar af en toe stukken leerafval en knutselde van alles ineen. Daarna is die passie blijven groeien.”

Griet werkt met Belgisch, kwaliteitsvol leer en gaat zelf langs in de leerlooierij zodat ze zicht heeft op de producten waar ze mee werkt. Het leer komt van Europese koeien die uitsluitend voor vlees worden gefokt. Ze werkt dus met secundair materiaal.

 

Griet maakte de tassen lang in haar eentje, maar heeft hulp moeten inroepen om de bestellingen te kunnen volgen.

Persoonlijke tassen

Het productieproces van haar tassen deed ze lang in haar eentje, maar Griet moest uiteindelijk toch externe hulp onder de arm nemen. “Ik kon de bestellingen niet meer volgen”, vertelt ze. “Ik ben momenteel nog in de weer met de bestellingen van de kerstperiode, want er komt heel wat bij kijken.”

Maar wat ze zeker zelf wil blijven doen, zijn de persoonlijke projecten. “Daar haal ik veel voldoening uit”, vertelt ze. “Ik heb onlangs een handtas gemaakt voor een moeder die haar baby’tje verloor. Ze vroeg me om de tetradoek van het kindje als voering voor de tas te gebruiken. Zo heeft ze haar baby altijd bij haar”, zegt Griet.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.