Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse architecten bouwen spectaculaire bar voor Interieur

Gentse architecten bouwen spectaculaire bar voor Interieur

Gentse architecten bouwen spectaculaire bar voor Interieur

Terra_04De winnaars van de Spaces Categorie van de Interieur Awards 2016 zijn vorige week bekendgemaakt. De jury stond voor een aartsmoeilijke opdracht om 5 ontwerpen te selecteren uit 80 kwalitatieve inzendingen uit maar liefst 20 verschillende landen. Het was de tweede keer dat Interieur een dergelijke wedstrijd organiseerde.

De kandidaten kregen de opdracht om een ontwerp te creëren voor een bar met een sterke connectie tussen het design- en foodconcept. De 5 winnende ontwerpen zullen alle vijf gerealiseerd worden tijdens de Biënnale Interieur die plaatsvindt van 14 tot 23 oktober 2016.  Van de vijf winnende concepten komen er drie uit het buitenland –  één uit Frankrijk, één uit Italiëen één van een Japans-Zuid-Afrikaans ontwerpersduo- en twee uit België. Klein Agency uit Antwerpen werd bekroond met het concept Made/Found en het Gentse architectenbureau Trans van Carolien Pasmans, Claudio Sacucci, Déborah Willems en Bram Aerts werd bekroond met he concept “Terra”.

Het gaat om een uitgepuurd ontwerp voor een bar, opgebouwd uit betonblokken met centraal een veld waarop paddenstoelenvariëteiten groeien. De bezoekers zitten en staan symbolisch rond de natuur en het voedsel. Op het menu dat werd samengesteld door chef Andrea Lazazzera staan champignons en traditioneel blond bier centraal

“Terra heeft de bedoeling om de relatie tussen wat natuurlijk en kunstmatig is in vraag te stellen”, zegt Bram Aerts. “Meer dan vijftig mensen kunnen rond het  centrale gedeelte staan of zitten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.