Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse brouwers pakken uit met tegendraadse pils

Gentse brouwers pakken uit met tegendraadse pils

Gentse brouwers pakken uit met tegendraadse pils

0000000000bier13The Ministry of Belgian Beer, een bedrijfje uit Sint-Amandsberg, brengt met “13” een nieuwe pils op de markt. “We waren als bierliefhebbers op zoek naar een lichte pils die ook na het drinken van een trappist nog smaak heeft”, zeggen de initiatiefnemers Dimitri Messiaen en Koen Van Laere.

“In steden als Berlijn, Londen, Amsterdam en New York rijzen de microbrouwerijen als paddestoelen uit de grond”, zegt Dimitri Messiaen. “Dan zou je toch verwachten dat dit in een bierland bij uitstek als België ook het geval is. Maar dat valt eigenlijk een beetje tegen. Met ons nieuwe bier willen wij die lacune opvullen. In Gent waren ooit meer dan 200 brouwerijen. We waren dan ook van oordeel dat we niet langer moesten wachten met het lanceren van een nieuwe pils.”

Die kreeg de naam “13” mee om de eenvoudige reden dat de twee amateur-brouwers eerst twaalf andere brouwsels probeerden, vooraleer ze vonden dat de smaak helemaal naar hun zin was. Maar 13 is natuurlijk ook het zogenaamde ongeluksgetal, dat nochtans veel voetballers op het shirt willen dragen. De naam sluit dan ook perfect aan bij het tegendraadse profiel dat Mesiaen en Van Laere zich willen aanmeten.

“Het bier op basis van water, hop, gist en mout is niet loepzuiver en smaakt dus bitterder dan een gewone pils, maar toch noemen we het bewust een pils”, zegt Messiaen nog.

De brouwers zullen hun “13” niet in bakken verkopen maar in dozen. Ze werken ook samen met een aantal Gentse restaurants en cafés die het bier al op de kaart hebben gezet, zoals De Karper, het café van de vader van Iljo Keisse, het visrestaurant Warempel en het bekende restaurant Volta

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.