Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse Ceres Pharma koopt opnieuw Roemeense sectorgenoot

Gentse Ceres Pharma koopt opnieuw Roemeense sectorgenoot

Foto Hollandse Hoogte / Tom van Limpt

Gentse Ceres Pharma koopt opnieuw Roemeense sectorgenoot

GENT – Ceres Pharma heeft een akkoord bereikt over de overname van Dacia Plant, een Roemeens bedrijf gespecialiseerd in natuurlijke voedingssupplementen en vitaminen. Ceres Pharma werd in 2017 opgericht door Marc Coucke en voormalig Omega Pharma-manager Mario Debel.

“De overname is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Ceres Pharma in Centraal- en Oost-Europa”, zegt het in Gent gevestigde bedrijf in een persbericht.

Ceres kondigde in 2020 al een overname aan in Roemenië (van Viva Pharma), vorig jaar volgde een overname in Bulgarije (ABOPharma). Ceres Pharma is sinds kort in handen van het Franse investeringsfonds Naxicap Partners. Mario Debel is nog altijd de CEO.

Dacia Plant realiseerde in 2021 een omzet van meer dan 10 miljoen euro. De oprichters en co-CEO’s Calin Ioan Ianta en Radu Ionescu Heroiu blijven aan boord. De prijs van de overname wordt niet bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.