Christeyns2_bewerkt-1

Gentse detergentengroep neemt Spaanse Betelgeux over

GENT – Christeyns wil op termijn uitbreiden naar Latijns-Amerika. heeft het Spaanse Betelgeux overgenomen. De internationale detergentengroep uit Gent ziet de overname van het Spaanse Betelgeux daarvoor als een eerste aanzet.

Christeyns heeft als specialist in reinigings- en desinfectiemiddelen voor de voedingsindustrie reeds een stevige reputatie in Europa. Met de overname van Betelgeux, een producent van hygiëneproducten voor de voedings-, cosmetische en farmaceutische industrie, zet het die reputatie kracht bij.

Betelgeux SL werd opgericht in Ador bij Valencia in 1986. Het bedrijf produceert meer dan 5 miljoen kilogram industriële reinigings- en ontsmettingsmiddelen en realiseert met 50 medewerkers een omzet van ruim 8,5 miljoen euro. De laatste jaren werkten Christeyns en Betelgeux reeds meerdere malen succesvol samen.

“Met hun producten van topkwaliteit, innovatieve concepten en goed opgeleide mensen vormt Betelgeux een perfecte aanvulling voor onze eigen Christeyns Food Hygiene afdeling”, zegt Alain Bostoen, eigenaar van Christeyns. “Dankzij hun professionele knowhow, marktkennis, reputatie en productportfolio zullen zij ons helpen om onze activiteiten verder uit te breiden en de strategie van Christeyns verder vorm geven.”

Spaanse veroveringen

Betelgeux heeft ook dochterbedrijven in Portugal en Chili. Net dat aspect maakt de overname eens zo interessant voor Christeyns. Het Gentse bedrijf denkt namelijk aan uitbreiding naar Latijns-Amerika.

“Binnenkort starten we met de uitbreiding van de productiefaciliteiten in Ador waardoor we op termijn onze productiecapaciteit kunnen verdubbelen. Zodra die werken voltooid zijn, zal vanuit de nieuwe gebouwen het strategisch management van Christeyns Food Hygiene voor het Iberisch schiereiland en Latijns-Amerika worden gecentraliseerd”, aldus Alain Bostoen.