Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse dierenvoedingfabrikant doet opnieuw overname in Verenigd Koninkrijk

Gentse dierenvoedingfabrikant doet opnieuw overname in Verenigd Koninkrijk

Gentse dierenvoedingfabrikant doet opnieuw overname in Verenigd Koninkrijk

De Gentse maker van voeding voor honden en katten United Petfood lijft zijn Britse sectorgenoot Gold Line Feeds in. De dierenvoedingfabrikant deed de voorbije jaren de ene overname na de andere.

United Petfood verkoopt dierenvoeding in meer dan negentig landen en wist de jaaromzet al boven 850 miljoen euro te tillen. Vorig jaar zette het bedrijf via de overname van Cambrian Pet Foods zijn eerste stappen in het Verenigd Koninkrijk en werd het er eigenaar van drie fabrieken.

850.ooo ton voer

Nu neemt United Petfood ook Gold Line Feeds uit Northamptonshire over. De deal gaat wel enkel over de merken en de klanten van het bedrijf. De vorige eigenaar besliste de productie stil te leggen, legt oprichter Dominiek Dumoulin uit.

De drie bestaande fabrieken van United Petfood zullen ongeveer 20.000 ton per jaar extra produceren. Alle fabrieken van de groep wereldwijd maken jaarlijks ongeveer 850.000 ton voer voor katten en honden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.