Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse haven gaat op talentenjacht over de landsgrens heen

Gentse haven gaat op talentenjacht over de landsgrens heen

Gentse haven gaat op talentenjacht over de landsgrens heen

GENT –  Dinsdag werd in het Nederlandse Den Bosch de organisatie ‘North Sea Port Talent’ uit de doeken gedaan. Die moet havenbedrijven aan beide zijden van de landsgrens ondersteunen in hun zoektocht naar geschikt personeel.

Er komt een grensoverschrijdend werk- en opleidingscentrum in het havengebied onder de naam ‘North Sea Port Talent’. Met de ondertekening van een intentieverklaring bezegelden de Stad Gent, VDAB Oost-Vlaanderen, de Nederlandse tegenhanger UWV, North Sea Port en VeGHO (de havenafdeling van Voka) alvast het voornemen om nog dit jaar van start te gaan.

Het centrum zal ondernemers helpen om hun vacatures in te vullen en gaat ook zelf op zoek naar geschikte kandidaten in Vlaanderen, Nederland en daarbuiten. “Ons havengebied is één economische regio en dus ook één tewerkstellingspool”, zegt Bram Van Braeckevelt, Gents schepen van Werk. “Omdat daar een landsgrens doorloopt, is het soms complexer om mensen aan het werk te helpen.”

North Sea Port Talent zal ook in opleidingen voorzien en het havengebied promoten als aantrekkelijke werkplek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.