Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse ondernemers zien brood in kruisbestuiving met kunst en muziek

Gentse ondernemers zien brood in kruisbestuiving met kunst en muziek

Gentse ondernemers zien brood in kruisbestuiving met kunst en muziek

000000000modifiedOp zaterdag 5 maart vindt in de Oude Vismijn in Gent vanaf 20u30 de eerste editie plaats van het gloednieuwe event Modified. Volgens initiatiefnemer Marijn Ogechi Agbarakwe gaat het om het eerste conceptuele evenement dat ondernemerschap rond mode en interieurontwerp, kunst en muziek met elkaar verbindt en volledig integreert in één ruimte. “We geloven erg in creatief ondernemerschap en in de meerwaarde die kunst eraan kan bieden”, zegt de organisator.

Het idee om dit evenement te organiseren vloeit niet alleen voort uit het verlangen om creatief ondernemerschap een nieuwe mogelijkheid te bieden om producten te laten zien, maar eigenlijk vooral uit de  de analyse van de resultaten van een onderzoek dat aangeeft dat een groot deel van de leeftijdsgroep tussen de 25 en de 30 jaar niet bijster tevreden is over de mogelijkheden die het uitgaansleven te bieden heeft.

Vanuit deze specifieke behoeften is Marijn Ogechi Agbarakwe als student interieurvormgeving aan de kunstschool KASK op het idee gekomen om samen met een team een conceptueel evenement te ontwikkelen, dat de zintuigen moet strelen.

“Hiermee willen we een nieuw soort ervaring creëren dat lang blijft nazinderen”, zegt hij. “Het evenement brengt weldoordachte muziek in combinatie met een mobiele en statische exhibitie. Hiermee willen we een nieuwe vorm van uitgaan creëren die steunt op samenwerking tussen kunst-, muziek- en interieur- en modelliefhebbers.”

De exhibitie van de eerste editie draait rond de evoluties in de mode. Diverse merken waaronder Zikini – waarmee Sarah Parent in 2014  werd verkozen tot student-onderneemster van het jaar –  Elegnano en Lisa Hanze stellen er nieuwe ideeën en uitwerkingen voor die onder meer gebaseerd zijn op 3D-prints, 2-in-1 designs, nanotechnologie en andere creatieve elementen. Interieurpartners zoals Le Couchon en Concept by V zijn ook van de partij om de ruimte samen met de interior designers naar een esthetisch hoogtepunt te tillen.

“Het is een deugddoende vaststelling dat creatieve ondernemers met volle goesting mee hun schouders onder dit project hebben gezet, waarmee Gent zich opnieuw een pionier toont”, zegt Marijn Ogechi Agbarakwe nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.