Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse ontwerper en stylist van Vlaamse sterren opent pop-up store

Gentse ontwerper en stylist van Vlaamse sterren opent pop-up store

Gentse ontwerper en stylist van Vlaamse sterren opent pop-up store

GENT – Gents ontwerper en stylist Manu Verschueren kleedde al tal van BV’s voor Vlaamse films en series als ‘Undercover’, ‘Vermist’ en ‘Eigen Kweek’. Volgend weekend opent hij een eigen pop-up store. Je vindt er geen eigen ontwerpen, maar wel een greep uit zijn gigantische verzameling kleding. Stijladvies krijg je er gratis bovenop.

Manu Verschueren verschueren (40) is stilist en kostuumontwerper voor series en films. Zo bepaalde hij bijvoorbeeld wat Tom Waes droeg in ‘Undercover’ of kleedde hij Veerle Baetens voor ‘Code 37’. Zelf verzamelde de Gentenaar door de jaren heen een enorme kledingcollectie via kringwinkels, donaties of andere vondsten.

“Dingen die ik mooi vind, kan ik niet laten liggen”, geeft Manu toe. “Alleen begon die collectie wel heel groot te worden. Tijd om er wat zuurstof in te brengen en de kleren een nieuw leven te geven, vond ik.”

Pop-up store

Van vrijdag 14 tot zondag 30 januari houdt Manu elk weekend een pop-up store open in de galerij Kunstwerkkunst op het Beverhoutplein in Gent. Wie eigen ontwerpen van Manu verwacht komt echter van een koude kermis terug. Bij ‘Applaus’, zoals de pop-up winkel heet, zal je wel een fijne selectie uit Manu’s uitgebreide kledingkast terugvinden.

“Met alles wat er hangt, voel ik affiniteit. Er zitten echt wel uitzonderlijke stukken bij, maar de kans is klein dat ik ze ooit kan gebruiken voor een film- of tv-project. Dan neem ik er beter afstand van.”

Gratis stijladvies

Wie bij Manu komt shoppen, krijgt er gratis stijladvies van deze professional bovenop. “Voor mij is het ook een goede oefening”, zegt Manu. “Ik haal mijn inspiratie uit de mensen op straat, meer nog dan uit modemagazines. Iedereen is welkom, jong en oud. Of ik nu een bekende acteur kleed of de man uit de straat, voor mij maakt dat niet veel uit. We hebben allemaal een achtergrond, ons eigen verhaal, en ik hoop voor iedereen iets te kunnen aanbieden.”

Nog tot 30 januari kan je er elke vrijdag, zaterdag en zondag terecht. Of ‘Applaus’ ooit een vervolg krijgt? “Ik heb geen plannen voor een permanente winkel”, zegt hij. “Kostuumontwerp blijft mijn hoofdberoep, maar dit is een heel leuke afwisseling.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.