Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse projectontwikkelaar slaat dubbelslag in Kortrijk

Gentse projectontwikkelaar slaat dubbelslag in Kortrijk

Gentse projectontwikkelaar slaat dubbelslag in Kortrijk

GENT – AZ Groeninge heeft in Kortrijk zijn campus van de vroegere Sint-Maartenskliniek verkocht aan Divani NV. Divani is een filiaal van vastgoedontwikkelaar Immogra uit Gent, het familiebedrijf van de broers De Graeve. Immogra kreeg eerder ook al het groene licht om pal naast de iconische Broeltorens 74 luxeflats te bouwen, project dat nu in de stijgers staat.  

Immogra is een vastgoedontwikkelaar met 45 jaar ervaring, en meer dan 3.500 realisaties. De focus ligt op de ontwikkeling van groepswoningen, appartementen en verkavelingen. Daarnaast worden ook kantoren, commerciële ruimtes en gemengde projecten ontwikkeld. De familiale structuur, zonder externe aandeelhouders, staat borg voor een persoonlijke, klantgerichte aanpak en korte communicatielijnen, zegt Immogra zelf. Immogra heeft in de loop der jaren alvast een sterk kwaliteitsimago weten op te bouwen, gesteund op ligging, architectuur, kwaliteit en duurzaamheid.

In Kortrijk realiseert Immogra alvast een mooie dubbelslag: de site naast de Broeltorens enerzijds en nu dus ook de vroegere Sint-Maartenskliniek.  De oude Broelschool maakt plaats voor 74 unieke appartementen, een ruime ondergrondse parking met fietsenberging. De site aan de boorden van de Leie ligt pal naast dé symboolstek en het visitekaartje van Kortrijk (de Broeltorens). De 74 woonentiteiten omvatten volgens Immogra zowel luxueuze als betaalbare appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers. Deze wooneenheden liggen verspreid over 4 bouwvolumes die zijn opgetrokken rond een nieuw aan te leggen park.

Immogra voegt nu ook een tweede scalp aan zijn gordel met de gewezen Sint-Maartenskliniek. De vroegere ziekenhuiscampus, gebouwd in 1953, is alles bijeen goed voor 14.000 vierkante meter oppervlakte. Nu moet bekeken worden welke invulling aan het project kan gegeven worden. Volgens schepen Wout Maddens moet het verplicht een zogenaamd gemeenschapsproject zijn. Concreet kan het enkel gaan om sportinfrastructuur, om een school, om zorgcentra of om sociale woningen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.