Romain+Roquette+Gent10

Gentse saladbar zoekt financiering voor uitbreiding naar Brussel

GENT - Snel, casual en gezond eten, daar staat Romain Roquette voor. Oprichters Mathieu Daems en Brecht Kerckhof, surfend op de golf van bewustwording rond gezonde voeding, beslisten zo'n 3 jaar geleden om iets te doen aan het onevenwichtige lunchaanbod. De Gentse saladbar heeft nu uitbreidingsplannen naar de Belgische hoofdstad en is hiervoor op zoek naar 70.000 euro extra financiering via het online platform WinWinner.

Een lekkere en voedzame lunch vinden is geen makkelijke opdracht; enerzijds zijn er als lunchopties de redelijk goedkope klassiekers zoals belegde broodjes en voorgemaakte maaltijdsalades. Qua voedingswaarde en smaak kunnen deze echter al eens tegenvallen. Anderzijds zijn er de zware lunches, die niet alleen veel tijd vragen om ze op te eten, maar ook voor een flinke middagdipkunnen zorgen omdat de vertering ervan veel energie vergt.

“Bij Romain Roquette willen we top of mind worden als mensen aan een slaatje denken. Waar onze concurrenten hun slaatjes vaak de avond voor de verkoop al samenstellen, doen wij dit à la minute. Hierdoor kunnen onze klanten de kwaliteit en versheid van onze producten ervaren en kunnen we ons ook makkelijk aanpassen aan allerlei intoleranties en allergieën”, vertelt co-oprichter Mathieu Daems. "Belangrijk hierbij is het eetgemak van de klant. Zo wordt de dressing al gemengd met de sla. Dit vermijdt gesukkel met sauspotjes of croutonzakjes."

Opening nieuwe vestiging

Romain Roquette wil nu uitbreiden naar Brussel en is hiervoor op zoek naar bijkomende financiering via het online platform WinWinner. De bijkomende financiële middelen zullen gebruikt worden voor de nodige werken (waaronder leidingen en tegels leggen) en inrichting (verlichting, tafels,…) van de nieuwe zaak. In totaal is Romain Roquette op zoek naar een bedrag van 70.000 euro.

Mathieu Daems: “Aangezien de nieuwe vestiging in een zakenbuurt ligt, zullen de openingsuren naast de lunchuren ook meer gericht zijn op het ontbijt en afhalen voor het avondmaal.”