MobilityPlus+-investeerders-©MarbleMoon-01 (1)

Gentse scale-up MobilityPlus haalt 1 miljoen euro op

MobilityPlus, een Gentse scale-up die slimme laadoplossingen biedt aan bedrijven en hun werknemers, haalt in een eerste kapitaalronde 1 miljoen euro op bij een groep investeerders. Deze kapitaalinjectie zal worden ingezet om verder te groeien in België en Luxemburg en om de sprong naar Frankrijk en Nederland te maken. In de groep financierders zitten Concentra, Luc Opdebeeck (ex-HP), Fritz Mertens (ex-Petercam) en Robert Decant (ex-ESAS). “We verwachten dat de vraag naar onze diensten jaarlijks minstens zal verdubbelen. Steeds meer bedrijven komen bij ons aankloppen om hun wagenpark te vergroenen”, aldus Jean-François Cheyns, CEO en oprichter van MobilityPlus.

Het in 2016 opgerichte MobilityPlus biedt bedrijven een full-service dienstenpakket aan van slimme laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Volledig merkonafhankelijk, helpt MobilityPlus zijn klanten slimme laadkeuzes te maken: van laadpassen tot de verhuur of verkoop van slimme laadpalen op hun bedrijfsterreinen en bij hun werknemers thuis. Deze slimme laadinfrastructuur zorgt voor een optimaal beheer van het elektriciteitsverbruik waardoor klanten zo goedkoop mogelijk kunnen laden. Daarnaast maakt de eigen ‘Energy Controller’ je energieverbruik inzichtelijk en zorgt het voor gedetailleerde rapporteringen en een geautomatiseerde facturatie.

Het vertrouwen in elektrische mobiliteit groeit sterk, en dit heeft een rechtstreekse impact op het succes van MobilityPlus. Zo verviervoudigde het mobiliteitsbedrijf zijn omzet het voorbije jaar. “Steeds meer ondernemingen maken een prioriteit van duurzame mobiliteit: elk jaar zien we het aantal aanvragen naar slimme laadinfrastructuur meer dan verdubbelen”, licht Jean-François Cheyns (32), CEO en oprichter van MobilityPlus, toe.

“Wij willen bedrijven helpen om hun groene ambities te realiseren, maar dit kan enkel door onze eigen groei te versterken. De eerste kapitaalverhoging door deze groep investeerders staat MobilityPlus onder meer toe te groeien in de grote Belgische steden, de opstart in de buurlanden te versnellen en te blijven innoveren. Voor 2021 stellen we alvast een omzetgroei van 250% voorop.”

Een volledig elektrische toekomst

De klanten van MobilityPlus zijn zowel kmo’s als grote ondernemingen waarmee ze op lange termijn samenwerken, waaronder EY, Barco, Siemens, Umicore en Willemen Groep.

“Ik krijg vaak de vraag of ons elektriciteitsnet volledig elektrisch rijden aankan”, vertelt Jean-François. “Mijn antwoord is volmondig ‘ja’. Het is echter belangrijk om mensen te informeren en te stimuleren om op een correcte manier elektrisch te rijden en hun wagen zoveel mogelijk te laden op momenten tijdens de dag waarop er een stroomoverschot is. Met de MobilityPlus Energy Controller bieden we hier een antwoord op. Dit software platform houdt bij het laden rekening met zowel de meest ecologische omstandigheden, om zoveel mogelijk met zonne- en windenergie te laden, als met de prijs van de stroom.”

Het hoofdkantoor van MobilityPlus in Gent

MobilityPlus verwacht een snelle shift naar elektrisch rijden. Niet alleen omdat nog meer bedrijven bewust gaan kiezen om hun wagenpark te vergroenen, maar ook omwille van de maatregel van de Belgische regering om vanaf 2026 enkel volledig elektrische bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar te maken. “Aangezien de meeste bedrijven een leasingperiode van vier jaar hanteren, starten velen nu al met het elektrificeren van hun bedrijfswagens. Het is aan MobilityPlus om hen bij deze transitie te begeleiden en volledig te ontzorgen”, besluit Cheyns.

MobilityPlus telt momenteel 15 geëngageerde werknemers en is actief in België en het Groothertogdom Luxemburg. Om op deze snelle groei in te spelen, is het bedrijf nog op zoek naar minstens 10 werknemers voor sales en technische ondersteuning. Solliciteren kan via de website.