Dealside Foto: Dealside

Gentse Serie-ondernemers lanceren SalesTech start-up Dealside

Serie-ondernemers Lorenz Bogaert, Nicolas Van Eenaeme en Nicolas Christiaen slaan de handen in elkaar en lanceren vandaag een nieuwe start-up: Dealside. Dealside ontwikkelt een AI-assistent die B2B sales professionals bijstaat met slimme inzichten en proactieve opvolging. De copiloot is volledig geïntegreerd met de bestaande tools, zoals HubSpot of Salesforce.

Aan het hoofd van Dealside staan drie ervaren ondernemers uit Gent. Nicolas Christiaen, CEO, richtte FinTech onderneming Cashforce op, die hij in 2022 verkocht aan Duits betaalplatform TIS. Xander Berkein, CTO, was dan weer Team Lead bij de Gentse Techparel Deliverect. Lander T’Kindt, CPO, was eerder actief binnen de start-up studio StarApps zelf, waar hij meerdere venture ideeën valideerde en bedrijven zoals Realo en Introw hielp doorgroeien.

Nicolas Christiaen, CEO van Dealside: “Door de veelheid aan taken en informatie, zien veel sales professionals soms door de bomen het bos niet meer in hun sales pipeline. Met Dealside bouwen we een AI-assistent, geïntegreerd in de bestaande sales tools, die het verkoopproces veel eenvoudiger en behapbaarder zal maken. Onze ambities zijn hoog. We willen op korte termijn aanwezig zijn in landen als Nederland, het VK en de VS.”

Lorenz Bogaert, CEO van StarApps: “Dealside beschikt over een uitzonderlijk sterk founding team. We zijn bijzonder trots op de feedback die we van de eerste klanten kregen. Slapende deals vormen een probleem waar we in al onze B2B-bedrijven mee te maken hebben. Je bent altijd toch dat tikkeltje extra betrokken als je een probleem kan oplossen waar je zelf mee te kampen hebt."