Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse start-up Amplr en sectorgenoot WIFI.gent trekken samen naar de internetmarkt

Gentse start-up Amplr en sectorgenoot WIFI.gent trekken samen naar de internetmarkt

Oprichters Maarten Van Hoecke en Joachim Van Hove.

Gentse start-up Amplr en sectorgenoot WIFI.gent trekken samen naar de internetmarkt

GENT – Ze zijn net geen anderhalf jaar bezig, maar de eerste overname van Amplr is nu al beklonken. Maarten Van Hoecke en Joachim Van Hove voegen WIFI.gent toe aan hun start-up die zich toelegt op ‘connectiviteit’, of noem het stabiel internet. “Met de overname komen er een pak klanten bij”, vertelt Maarten.

Een huishouden telt vaak tientallen apparaten die verbonden zijn met internet. Nog complexer wordt het wanneer grote groepen mensen op een netwerk aansluiten, bijvoorbeeld bij office spaces, horeca en events.

“Voor al deze klantengroepen voorziet Amplr een totaaloplossing: van inkomend internet, over lokaal netwerk tot alle andere services op het bestaande netwerk”, zegt oprichter Maarten Van Hoecke. “Stabiele internetverbindingen zijn cruciaal. Onze service helpt om die verbindingen complexloos op te zetten en te behouden.”

Amplr telt intussen zes medewerkers. Door een recente kapitaalronde en een goedgekeurd bankdossier moet dit aantal nog eens verdubbelen tegen het einde van het jaar.

500 locaties

Partnerships met ketens als Bavet, Too Good To Go en Hawaiian Poké Bowl en de erkenning van meest innovatieve start-up door Foodservice Alliance doen de aanvragen fors toenemen. Ook in het buitenland – waar de internetmarkt meer versnipperd is – lonken opportuniteiten en potentiële nieuwe overnames voor de Gentse ondernemers.

“Nederland staat op de agenda en in Spanje en Portugal lopen testprojecten”, blikt Maarten vooruit. “Dat maakt dat we op dit moment al op bijna 500 locaties actief zijn. Met de overname van WIFI.gent komen er ook een pak klanten bij.”

Sectorgenoot WIFI.gent zat vooral verankerd in studentenkoten en bij zelfstandigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.