Nieuws Oost-Vlaanderen Stories Gentse start-up Bothive wil dat ondernemers meer doen met minder e-mails
Oost-Vlaanderen

Gentse start-up Bothive wil dat ondernemers meer doen met minder e-mails

Thuur Vandeplassche en Brecht Valcke. Foto DataNews

GENT – In 2018 stampte Brecht Valcke en Thuur Vandeplassche Bothive uit de grond. Met hun digitale communicatieplatform mikken ze vooral op ondernemers en boekhouders. In een recente kapitaalronde haalde de jonge onderneming 800.000 euro op en mag het Liantis verwelkomen als nieuwe aandeelhouder en partner.

Het Gentse Bothive bestaat sinds 2018 en ontwikkelt een digitaal communicatieplatform voor bedrijven. Met succes, want tijdens de coronacrisis zochten ondernemers in sneltempo manieren om virtueel met elkaar te communiceren. Bothive moet ervoor zorgen dat accountants en ondernemers meer gedaan krijgen met minder e-mails, legt CEO en co-founder Brecht Valcke uit.

“Dat doen we door repetitieve processen te automatiseren en het aantal e-mails sterk te verminderen”, vertelt hij. “Daarnaast organiseren we de stroom aan e-mails die in het accountantskantoor binnenkomt anders, zodat teams ze beter kunnen behandelen. We bundelen ook verschillende communicatiekanalen tot een overzichtelijke flow: over Whatsapp en Messenger tot e-mail.” Het bedrijf telt ondertussen al zeven medewerkers en heeft ambitieuze groeiplannen voor de komende jaren.

 

CEO en co-founder Brecht Valcke

Die veelbelovende plannen werden ook opgemerkt door Liantis. Er ontstond een wederzijdse klik en die resulteerde in een participatie van 400.000 euro van Liantis in het jonge bedrijf. Dat net Liantis participeert in Bothive hoeft volgens gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute niet te verbazen.

“Liantis vormt samen met de accountant een ondersteunende as voor ondernemers en werkgevers. Vanuit die positie willen wij hen ook digitale oplossingen aanbieden. Het gaat vaak om applicaties die we zelf ontwikkelen, maar we gaan natuurlijk steeds op zoek naar nuttige tools die complementair zijn aan ons aanbod.”

“Zo kwamen we terecht bij Bothive, dat sterke applicaties ontwikkelt voor de sector. We hebben er doelbewust voor gekozen verder te gaan dan een partnership en ons met Liantis te verankeren in het kapitaal van Bothive. Want we geloven dat deze jonge, dynamische ploeg het verschil kan betekenen voor heel wat accountants en onze gezamenlijke klanten-ondernemers.”

 

Philip Van Eeckhoute van Liantis

Bewuste keuze

Voor Bothive is de samenwerking met Liantis ook een weloverwogen keuze, vertelt Brecht Valcke. “Wij automatiseren communicatie voor accountants en ondernemers. Informatie vanuit een sociaal secretariaat of een sociaal verzekeringsfonds kan je daar niet uit wegdenken. Het is dus mooi dat we die Liantis-expertise kunnen meenemen in onze digitale oplossingen. Natuurlijk zijn er nog andere spelers in de markt, maar de keuze voor Liantis was bewust.”

“De nieuwe kapitaalinjectie zorgt er alvast voor dat we verder kunnen professionaliseren en investeren in de ontwikkeling van ijzersterke applicaties die het leven van de accountant een stuk vergemakkelijken.”