Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse start-up Jureca neemt volgende stap richting Brussel en Wallonië

Gentse start-up Jureca neemt volgende stap richting Brussel en Wallonië

Gentse start-up Jureca neemt volgende stap richting Brussel en Wallonië

GENT – Jureca.be, het grootste juridische platform van Vlaanderen, gaat uitbreiden naar Brussel en Wallonië. Als alumnus van The Birdhouse zal de Gentse start-up kunnen rekenen op een samenwerkingsakkoord met Belfius. Jureca kende de voorbije jaren een impressionante groei, omdat je er relevante juridische oplossingen kunt vergelijken met vaste prijzen. Een welgekomen vernieuwing die kwalitatieve juridische hulp nu ook toegankelijk en betaalbaar maakt voor startende ondernemers.

Dat de drie jonge mannen die aan het roer staan van de Gentse start-up barsten van ambitie, bewijzen ze met hun pijlsnelle groei en de recente overname van Juridischforum.be. De complementaire initiatieven blijven wel duidelijk naast elkaar bestaan. Rechtzoekenden kunnen eerst terecht op het Juridischforum.be voor gratis advies, om vervolgens via Jureca.be een juridische oplossing aan een vaste prijs aangeboden te krijgen. Zo weet men wat te verwachten.

Verder dan Oost-Vlaanderen

Onderzoek toont aan dat de helft van de Belgen online naar antwoorden zoekt op juridische vragen, alvorens ze effectief op zoek gaan naar juridische begeleiding. Jureca.be, dat dagelijks 15.0000 mensen bereikt, wil inspelen op deze nieuwe trend met zijn innovatief platform. Het biedt een betrouwbaar, juridisch netwerk aan alle Belgen. Een uitbreiding naar de rest van Vlaanderen, Brussel en Wallonië is een logische stap in dit succesverhaal.

Juridische “Siri”

“Jureca.be verlaagt de drempel naar juridisch advies door samen met jou, in heldere taal, op zoek te gaan naar de passende oplossing voor jouw probleem. Want velen beseffen niet dat een consultatie bij een advocaat soms overbodig is. Vaak volstaat telefonisch advies, een goedgeschreven brief of het toesturen van een juridisch document”, vertelt mede-oprichter Edgar Warmoes.

The Birdhouse als bondgenoot

Jureca.be is een alumnus van de start-up accelerator The Birdhouse. Uit het traject vloeide een samenwerking met Belfius, partner van The Birdhouse, voort. Vandaag genieten startende ondernemingen die bij Belfius klant zijn, van een financieel voordeel. Op deze manier hoopt Jureca.be dat rechtzoekenden de weg makkelijker vinden naar zijn innovatief internetplatform.

Juridisch platform voor B2B

Jureca.be zal zich vanaf oktober 2018 meer concentreren op B2B. De samenwerking met Belfius is alvast een eerste stap in die richting. De start-up wil dit najaar andere (grote) ondernemingen bereiken met als missie het recht toegankelijk en betaalbaar te maken voor rechtzoekende ondernemers en werknemers. Hiermee spelen ze in op de trend van traditionele diensten die gemoderniseerd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.