Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse start-up Pick me Up gaat concurrentie aan met Uber

Gentse start-up Pick me Up gaat concurrentie aan met Uber

Gentse start-up Pick me Up gaat concurrentie aan met Uber

PickMeUp-OGEind vorig jaar werd PickMeUp, een smartphone-app waarmee je met één druk op de knop een taxi kan bestellen, gelanceerd in Antwerpen en Gent. De app is een idee van de jonge ondernemers Nelson Dheedene en Olivier de Clercq uit de Arteveldestad en hun bedrijfje haalde inmiddels ook een investering op van 500.000 euro om zijn groei in de Benelux te versnellen. Onder meer kunstenaar Wim Delvoye zou geïnvesteerd hebben.

Pick Me Up verschilt in die zin van Uber, dat het bedrijf niet mikt op “occasionele” taxichauffeurs, maar samenwerkt met officiële taxibedrijven.  “Daardoor kleuren we niet buiten de wettelijke lijntjes” zeggen de initiatiefnemers.

Gebruikers kunnen via de app in één klik een taxi bestellen en zien dan via een “realtime location” waar de dichtstbijzijnde taxi’s zich bevinden. En van zodra een taxichauffeur het verzoek heeft aanvaard, weet de gebruiker hoe lang het zal duren eer de chauffeur ter plaatse zal zijn en met welke wagen hij komt. Gebruikers kunnen voorts chauffeurs als favoriet aanduiden zodat zij de volgende keer de eersten zijn die het verzoek krijgen.

 

De taxichauffeurs blijken in hun nopjes met de app. In Antwerpen en Gent hebben al meer dan  250 chauffeurs zich aangesloten bij het PickMeUp-netwerk en ook in Brussel waar de dienst nog maar pas van start is gegaan zouden er al 300 aangesloten chauffeurs zijn.  De initiatiefnemers denken ook al aan de internationale uitrol want de app is inmiddels ook beschikbaar in het Engels en het Frans.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.