Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse Startersfabriek zoekt coördinator

Gentse Startersfabriek zoekt coördinator

Gentse Startersfabriek zoekt coördinator

startersfabriek%20logo%20zonder%20subtitel-250x166Onze zusterkranten Het Nieuwsblad en De Gentenaar hebben de jongste dagen heel wat aandacht besteed aan Het Gemeenterapport, omdat de de gemeentebesturen nu eenmaal halfweg de legislatuur zitten.

In het rapport over Gent, gaat ook aandacht naar de ispanningen van de Arteveldestad om de lokale economie te ondersteunen. Eerste schepen Mathias De Clercq (Open Vld), bevoegd voor Economie en Ondernemen, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wil inzetten op ondernemerschapscultuur, starters, bijkomende ruimte, specifieke sectoren en administratieve vereenvoudigingen. Onder meer tijdens het event waarop netwerkorgansiatie Aerey zijn incubator voorstelde, noemde hij Gent voortaan “een stad van starters”.

Eén van de initiatieven die in Gent genomen zijn om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om ondernemer te worden is de oprichting van “De Startersfabriek”. Het stadsbestuur had voor dit totaalconcept rond alles  wat met de opstart van een onderneming te maken heeft, variërend van het aanbieden van betaalbare ruimte, scholing, intensieve begeleiding tot het ter beschikking stellen van gemeenschappelijke infrastructuur en apparatuur, anderhalf  miljoen euro veil.

Voor het uitrollen van de Startersfabriek is de stad Gent nu op zoek naar een starterscoördinator. Die moet de Startersfabriek promoten, de dagelijkse werking ervan coördineren en ook projecten met specifieke doelgroepen coördineren. Meer info is terug te vinden op de website  van de stad Gent bij vacatures. Kandidaten die zich geroepen voelen hebben tot 8 februari de tijd om dat te laten weten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.