Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse startup gaat carrosserieonderdelen voor sportmotoren maken

Gentse startup gaat carrosserieonderdelen voor sportmotoren maken

Gentse startup gaat carrosserieonderdelen voor sportmotoren maken

Bert QuatackerEen Business Angel van BAN Vlaanderen geeft met een  kapitaalinjectie de Gentse startup ARES-CT de middelen om te starten met de productie en distributie van carrosserieonderdelen van glasvezelversterkte polyester voor sportmotoren. Het bedrijf is eind december 2014 opgericht en zal vanaf 1 april vanuit België én vanuit de eigen productiefaciliteit in Hongarije, operationeel zijn op de Europese markt. De kapitaalinjectie van één van de Business Angels komt bovenop de eigen inbreng van oprichter en CEO Bert Quatacker.

Het business plan voor ARES-CT kwam bij BAN Vlaanderen binnen in april 2014. Bert Quatacker ziet in de markt van de sportmotoren een behoefte aan aangepaste carrosserieonderdelen voor de racerij: “Ik heb ruim de tijd genomen om het idee te laten rijpen, de krijtlijnen van de onderneming te tekenen en dan op zoek te gaan naar kapitaal.”

Quatacker werkte eerder al samen met BAN Vlaanderen. In de loop van 2014 wist hij de interesse op te wekken van een aantal Business Angels en op de jaarlijkse Business Angels Day in november kregen de plannen concreet vorm. Eind december werd ARES-CT opgericht. “Dankzij BAN Vlaanderen krijgen wij een Business Angel-investeerder aan boord die de opstart financiert, maar die desgevallend ook vervolginvesteringen kan doen. Wij rekenen er op binnen de komende 5 jaar een sterk netwerk van professionele klanten uit te bouwen, om vervolgens ook andere markten dan de motorracerij te bewerken”, aldus Quatacker.

 ARES-CT spreekt met zijn hoogtechnologische producten een doelgroep aan van 1,6 miljoen Europese motorrijders die geregeld op circuit gaan rijden en hun machines daarvoor moeten aanpassen. ARES-CT ontwikkelt en produceert alles in eigen huis. Het bedrijf heeft vandaag 5 experten die ontwerpen, productiemallen maken en de onderdelen produceren. De keuze om zelf de integrale keten te beheren vergt een substantiële investering in tools, grondstoffen en machines.

Quatacker: “Tegen 1 april 2015 zullen we operationeel zijn; de ontwikkeling gebeurt in België, de productie in onze 100% dochteronderneming in Hongarije. Voor de verkoop mikken wij op een mix van e-commerce en distributie via motordealers. De Business Angel die instapt is van nabij betrokken bij alle strategische beslissingen.”

ARES-CT streeft naar een break-even in de loop van de komende 3 jaar en wil tegen 2020 een omzet draaien van 4 à 5 miljoen euro.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.