Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse student-ondernemers lanceren freecyleplatform Winfri

Gentse student-ondernemers lanceren freecyleplatform Winfri

Gentse student-ondernemers lanceren freecyleplatform Winfri

teamwinfribijgesnedenFreecycle is een concept waarbij mensen gratis spullen aan elkaar weggeven. Met meer dan 250.000 leden, verspreid over een 300-tal Facebookgroepen, is de freecycle community in Vlaanderen sterk vertegenwoordigd. Door de versnippering van al deze groepen en het feit dat Facebookgroepen geen ideaal platform zijn om spullen weg te geven, gaat er volgens student-ondernemer Dries Van Langenhove veel potentieel verloren. Samen met enkele medestudenten richtte hij daarom het nieuwe onflineplatorm Winfri op waar de Freecyclers en andere mensen terechtkunnen om spullen weg te geven en te winnen.
Na de lancering bleek de balans zeer positief. “Meer dan 1.500 geregistreerde gebruikers in de eerste week, dat hadden we niet durven hopen”, klinkt het. Het platform is volgens founder Dries Van Langenhove tegelijk ook de ideale plaats voor groeiende bedrijven om hun producten te promoten. Brouwerij Omer Vander Ghinste was een van de eerste die brood zag in het concept. Aan hun giveaway van 20 bakken BLAUW namen op de eerste dag al honderden mensen deel. Dat gratis bakken bier het goed doen bij een publiek dat voornamelijk uit studenten bestaat, hoeft niet te verbazen. Ook de giveaways van nieuwe hotspots Romain Roquette en Clerckies werden door de studenten erg gesmaakt.
Als startpunt om hun platform te lanceren, kozen de student-ondernemers bewust voor Gent. In Gent is de sharing-economy al behoorlijk populair en ook de aanwezigheid van studenten was een doorslaggevende factor voor het Winfri-team. Succesverhalen als Facebook en Snapchat bewijzen immers dat studenten een goede eerste doelgroep zijn.
De Universiteit Gent profileert zich al enige tijd als een instelling die het prille ondernemerschap steunt.  Met het project “Durf Ondernemen” worden niet alleen vakken gepromoot die specifiek gericht zijn op ondernemerschap, maar worden studenten ook begeleid van de ideeënfase tot een concreet bedrijf. Ook bij de professoren kan voornoemd project op veel bijval rekenen. Zij geven studenten de kans om tijdens de eerste minuten van de les hun onderneming kort voor te stellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.