Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse studenten trekken met ‘klikmeubels’ naar Batibouw

Gentse studenten trekken met ‘klikmeubels’ naar Batibouw

Isaï Cornelis en Joachim Schouten.

Gentse studenten trekken met ‘klikmeubels’ naar Batibouw

GENT – Batibouw staat dit jaar staat helemaal in het teken van duurzaamheid. Voor het Gentse Furnify Home is dat de uitgelezen kan om uit te pakken bij het brede publiek. Het jonge bedrijf van Isaï Cornelis (23) en Joachim Schouten (24) ontwikkelt zelfbouwmeubels die langer meegaan.

Furnify Home heeft iets weg van een ‘Gentse Ikea’, maar er zijn verschillen. Via een innovatief kliksysteem kunnen de meubels tot tien keer in en uit elkaar geklikt worden zonder kwaliteitsverlies. ​Gedaan dus met meubels ‘voor heel even’, klinkt het bij de oprichters. Zeker binnen een veranderde woningmarkt bewijst de technologie van Furnify Home haar nut.

“We weten dat kleiner wonen geen evidentie is”, vertelt Isaï Cornelis. “Meubels vinden die niet al te veel plaats innemen en ook nog eens mooi ogen, dat is niet gemakkelijk. We bedachten Furnify Home om klein wonen even luxueus en comfortabel te maken als groot wonen.”

 

Foto Furnify Home

Joachim Schouten is student Vastgoed aan de Hogeschool Gent, Isaï Cornelis studeert Handelswetenschappen en ICT aan de Universiteit Gent. Het ondernemersduo kon al rekenen op de steun van de Universiteit Gent, Expedition Do! en Start it @KBC.

“Ik heb vooral geleerd dat als je het echt wil, je alles kan leren”, geeft Joachim Schouten nog mee. “Laat je omringen door de juiste mensen en smijt je in het ondernemersverhaal.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.