tt10 copy

Gentse Taking Turns kent ongeziene groei in coronajaar

GENT - Ondanks de coronacrisis gaat de war for talent voort. Dat merkt ook het Gentse rekruteringskantoor Taking Turns. Om alle opdrachten even kwalitatief te beantwoorden, schakelt het een versnelling hoger. “We breiden ons team uit van 5 naar 10 medewerkers. Zo staan we klaar voor bedrijven die een competitief voordeel willen halen uit de arbeidsmarkt en nu reeds willen inzetten op het aantrekken van executive talent vooraleer de economische groei weer aantrekt”, stellen zaakvoerders Florence Debusschere en Griet Vanneste.

Het rekruteringskantoor Taking Turns, dat gespecialiseerd is in executive search en interim management, werd in 2017 door Florence Debusschere en Griet Vanneste opgericht. Beide dames deden eerst ervaring op in het bedrijfsleven alsook in executive search en interim management. Op basis van hun expertise, in combinatie met hun entrepreneurial ingesteldheid, besloten ze om zelf een kantoor in Gent op te richten en zich met een gepersonaliseerde aanpak op de arbeidsmarkt te positioneren.

Griet Vanneste: “Door onze combinatie van executive search en interim management bieden we een one stop shop oplossing en slagen we er in om steeds een antwoord te bieden op de vragen van onze klanten. Sinds de coronacrisis merken we bovendien dat de focus op het professionele leven aangescherpt is. Het sociale leven viel grotendeels weg, waardoor mensen harder en meer gingen werken.”

Meer dan 200 vacatures succesvol ingevuld

Vandaag zijn mensen ook kritischer geworden ten opzichte van hun werkgever, waardoor ze sneller een carrièreswitch overwegen. “Bedrijven die geen aandacht hebben voor hun thuiswerkend personeel en in de nieuwe digitale wereld de afstand niet overbruggen, riskeren hen te verliezen. Gelukkig hebben de meeste bedrijven de afgelopen tijd wel geïnvesteerd in projecten rond digitalisering, met daarbij een focus op groei, performantie en efficiëntie, waardoor er toch ook opportuniteiten op de arbeidsmarkt kwamen voor executive talent”, vervolgt Florence Debusschere.

 

Zelf trok het bedrijf het voorbije jaar vijf nieuwe medewerkers aan om alle aanvragen even kwalitatief de baas te kunnen. “In drie jaar tijd hebben we meer dan 200 vacatures voor executive talent succesvol ingevuld, zowel vaste posities als functies op projectbasis. Ondanks corona is de vraag naar ervaren profielen absoluut niet stilgevallen. Integendeel, vooral in het vierde kwartaal van 2020 steeg de vraag naar ondernemende executive profielen en interim managers in alle domein waarin Taking Turns actief is: general management, finance, HR, sales & marketing en operations & supply chain.

Hoge ambities

Met de uitbreiding van het team zet Taking Turns haar ambities nu verder kracht bij. “We willen niet de grootste speler in onze sector zijn, maar wel dé referentie op de markt worden. Wat telt zijn de resultaten die we bereiken voor onze klanten en de kandidaten. Daar zijn we trots op. We hebben nu de juiste mensen aan boord om duurzaam verder te groeien en we staan klaar voor bedrijven die een competitief voordeel willen halen uit dit momentum op de arbeidsmarkt, aldus Florence Debusschere en Griet Vanneste.