Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse tech-bedrijven vinden elkaar

Gentse tech-bedrijven vinden elkaar

Gentse tech-bedrijven vinden elkaar

GENT – Het Gentse cloudplatform Silverfin wordt wereldwijd door meer dan 650 accountantskantoren gebruikt, waaronder grote merken als Deloitte en Grant Thornton. In 6 jaar tijd groeide het bedrijf enorm. Inmiddels stellen ze 170 mensen tewerk, verspreid over 23 landen. Het bedrijf had dan ook dringend nood aan een duurzaam mobiliteitsalternatief voor zijn medewerkers. Dankzij een samenwerking met het tevens Gentse mobiliteitsbedrijf Olympus Mobility krijgen hun medewerkers nu de keuze uit verschillende, duurzame mobiliteitsopties.

Het monopolie van de bedrijfswagen als corporate mobiliteitsbeleid dreigt langzaam te moeten plaatsmaken voor andere vormen van flexibele en duurzame mobiliteit. Voor sommige werknemers is een bedrijfswagen niet meer het paradepaardje van een loonpakket. Deze medewerkers willen dit budget liever in alle vrijheid spenderen aan andere, meer gepersonaliseerde milieubewuste mobiliteitsopties. Door werknemers toegang te geven tot een waaier aan alternatieve vervoersopties krijgen ze een extra mogelijkheid om zich flexibel te verplaatsen. Deze hervorming van de corporate mobiliteitsbeleid zorgt enerzijds voor een stijging van efficiëntie en productiviteit, anderzijds voor minder stress.

“Meer en meer willen onze medewerkers hun bedrijfswagen inruilen voor gepersonaliseerde en duurzame mobiliteitsopties”, vertelt Stefaan Arryn, VP People bij Silverfin. “We gingen daarom op zoek naar een systeem dat werknemers de kans geeft om zich te verplaatsen en te ontwikkelen op een manier die het milieu en de gezondheid van de huidige en toekomstige generaties niet schaadt. Zo kwamen we terecht bij Olympus Mobility als mobiliteitsaanbieder. Zij bieden een betaalbaar, eerlijk en efficiënt systeem die de keuze geeft tussen verschillende transportmiddelen.”

Olympus Mobility NV is gegroeid uit de Belgische spoorwegen en werd opgericht eind 2015. Aandeelhouders zijn Cambio autodelen, mobiliteitsclub VAB, Taxistop VZW en Taxistop ASBL. Olympus biedt een ‘mobility as a service ‘ platform aan dat één toegang biedt tot openbaar en gedeeld vervoer via de smartphone. Olympus Mobility maakt het beheer van mobiliteit en de bijgaande administratieve processen voor bedrijven eenvoudig.

“We onderscheiden ons vooral door een voordelige, duurzame en gebruiksvriendelijke aanpak. Verder is ons aanbod divers en uitgebreid genoeg om voor alle medewerkers een goede oplossing te vinden”, aldus Koen Van De Putte, zaakvoerder Olympus Mobility.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.