Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse topmanager Thierry Vanlancker stapt op als CEO van verfgigant AkzoNobel

Gentse topmanager Thierry Vanlancker stapt op als CEO van verfgigant AkzoNobel

Foto Belga

Gentse topmanager Thierry Vanlancker stapt op als CEO van verfgigant AkzoNobel

GENT – De Fransman Gregoire Poux-Guillaume volgt Gentenaar Thierry Vanlancker (57) op als topman van de Nederlandse verfconcern AkzoNobel. Dat schrijft de krant De Tijd dinsdag. Vanlancker stond sinds 2017 aan de leiding van het bedrijf.

Vanlanckers belangrijkste wapenfeit was de afsplitsing van de chemietak, waarmee hij AkzoNobel opnieuw op koers kreeg. Nu krijgt de verfgroep een nieuwe CEO. De Fransman Gregoire Poux-Guillaume (52) stond eerder aan het hoofd van industriële bedrijven als Sulzer en Grid Solutions, en was ook een tijd managing director van private equityreus CVC Capital Partners.

Winstwaarschuwing

Volgens AkzoNobel heeft hij een uitstekende staat van dienst wat betreft het opbouwen van succesvolle, winstgevende bedrijven in uitdagende omgevingen, het versnellen van de bedrijfsgroei en het verbeteren van de marges.

De aankondiging van de CEO komt drie weken voor de publicatie van de resultaten van het tweede kwartaal, en twee weken na een winstwaarschuwing over die resultaten. De uitblijvende vraag in Europa en ook de lockdowns in China dwongen het bedrijf zijn vooruitzichten bij te sturen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.