Nieuws Oost-Vlaanderen Geraardsbergse apothekerszaak overgenomen: “We zullen ons deze start nog lang herinneren”

Geraardsbergse apothekerszaak overgenomen: “We zullen ons deze start nog lang herinneren”

Geraardsbergse apothekerszaak overgenomen: “We zullen ons deze start nog lang herinneren”

GERAARDSBERGEN/OVERBOELARE – Sinds 2 maart staat er een nieuw gezicht in de apothekerszaak aan de Groteweg 157 te Overboelare (Geraardsbergen). Liesbeth van Laethem (31) nam de zaak samen met haar vriend Pierre Paulissen (36) over nu de vorige eigenaars met pensioen gaan. Overnamebegeleider Aquis leidde alles in goede banen.

De apotheek werd oorspronkelijk opgericht in de jaren ’50 door Florent De Clercq. Voormalige eigenaars Marc De Meijer en zijn vrouw Bernadette De Smet namen de zaak over in 1987. “Mijn vrouw heeft de apotheek jarenlang uitgebaat”, vertelt De Meijer. “De laatste 10 jaar stond ik mee in de zaak en hadden we een halftijdse medewerkster Sabine, zij blijft ook aanwezig onder de nieuwe uitbaters.”

Overname via Aquis

Voor Marc en Bernadette, die de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben, was het tijd om met pensioen te gaan en een opvolger te zoeken voor de zaak. Hiervoor gingen ze aankloppen bij Aquis. “Dat was ons aangeraden door familie die al goede ervaringen hadden met Aquis. Daarna is alles eigenlijk zeer vlot gegaan. We zijn dan ook heel tevreden met de overnemers!”, aldus Marc.

De zaak komt in handen van Liesbeth van Laethem uit Vlierzele. Ze studeerde in 2011 af als apotheker en vulde deze studie aan met een jaar Economie. Ook haar vriend Pierre Paulissen is apotheker van opleiding. Nadat ze beiden enkele jaren als vervanger werkten en vervolgens een vaste job te pakken hadden als provisor in Ninove en Oudergem, vonden ze het tijd om samen een eigen zaak te starten.

“We waren al even aan het kijken in de streek. Toen we hoorden dat de eigenaars van de apotheek in Overboelare met pensioen gingen, hebben we meteen contact opgenomen”, zegt Liesbeth. “Aquis fungeerde als tussenpersoon en bezorgde ons alle nodige informatie. Ook onze vragen werden heel goed opgevolgd.”

Start te midden van de corona-uitbraak

Liesbeth en Pierre willen de zaak graag verder uitbouwen en eventueel zelfs uitbreiden op lange termijn. Deze eerste weken zullen ze zich alvast nog lang herinneren. “Het was meteen drukker dan normaal vanwege het corona-virus, maar we hebben alles onder controle. We werden warm verwelkomd door de buurt met kaartjes en bloemen en iedereen is heel vriendelijk. Het is echt heel fijn om zo te werken”, besluit Liesbeth.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.