Gerry Luparello en Laura Liputi Lupo’s Gerry Luparello en Laura Liputi beginnen samen Lupo’s waar Gerry’s ouders lange tijd restaurant Vulcano uitbaatten.

Gerry (35) opent pizzeria Lupo’s waar zijn moeder jarenlang Vulcano uitbaatte: “Het voelt als thuiskomen”

Gerry Luparello (35) en zijn vriendin Laura Liputi (33) openen maandag hun nieuwe pizzeria Lupo’s op de hoek van de Staatsbaan en de Statiestraat. Daar zat voordien 25 jaar lang restaurant Vulcano, uitgebaat door de moeder van Gerry. “Ik ben hier opgegroeid, het voelt als thuiskomen”, zegt Gerry.

Gerry’s ouders Maria Arnone (56) en Giuseppe Luparello (57) begonnen in 1997 hun restaurant Vulcano in Olsene. Twee jaar later verhuisde de zaak naar Zulte waar het ruim twee decennia een vaste waarde zou zijn. Gerry en zijn twee broers groeiden op in de zaak.

“Al van mijn vijftiende was ik al pizza’s aan het maken”, zegt Gerry. “Ik heb hier het vak geleerd. Later volgde ik ook een horecaopleiding in Sint-Theresia in Deinze. Ik heb altijd graag in de horeca gewerkt, net als mijn jongere broer Carmello die twee zaken uitbaat. De jongste jaren werkte ik samen met hem in Il Volpe in Zottegem.”

Om te delen

“Toen ik mama vertelde dat ik Lupo’s zou beginnen in de vroeger Vulcano, was ze in tranen. Al is het niet de bedoeling om terug Vulcano te worden, ik ga er wel mijn eigen ding van maken. In Lupo’s Pizzeria Italiana, zoals de zaak voluit heet, willen we focussen op Italiaanse pizza’s. Een pizza Hawaï zal je hier niet vinden. We willen, bij gebrek aan een beter woord, ‘chique’ pizza’s maken, maar toch tegen democratische prijzen. Op de kaart staan een beperkt aantal traditionele en gourmet pizza’s. Daarnaast bieden we ook een assortiment aan hapjes en bruschetta’s aan om te delen.”

Bij Lupo’s kan je terecht voor traditionele of gourmet pizza’s. Foto: jof

Gerry zal de zaak samen met zijn vriendin Laura runnen. “Zij komt uit het Noord-Italiaanse Trento en is een echte foodie. Ze komt misschien niet uit een nest zoals het mijne maar werkt ook al haar hele leven in de horeca.”

Lupo’s opent op maandag 4 maart officieel de deuren. Vanaf 16 uur is er een receptie, om 18.30 uur begint de allereerste service. De pizzeria is nadien elke dag open behalve op woensdag en zondagavond. Andere dagen zijn er telkens pizza’s te krijgen van 12 tot 14 uur en van 18 tot 22 uur. Afhalen is mogelijk, laten bezorgen voorlopig nog niet. De menukaart is te vinden op de sociale mediakanalen van Lupo’s.