Nieuws Oost-Vlaanderen Gespecialiseerde adviesraden kunnen bedrijven helpen groeien

Gespecialiseerde adviesraden kunnen bedrijven helpen groeien

Gespecialiseerde adviesraden kunnen bedrijven helpen groeien

ddcOp vrijdag 18 september 2015 organiseert consultingbedrijf SIM Belgium (Service Innovation Management) van 10 tot 14 uur een gratis seminarie – de plaatsen zijn wel beperkt – rond Dedicated Advisory Boards in groeibedrijven. Dit seminarie vindt plaats in de hoofdzetel van ING te Kortrijk en is zeker ook voor Oost-Vlaamse bedrijfsleiders erg interessant.

Zoals we hier eerder aanstipten staat groei zeven jaar na het begin van de grootste financiële en economische crisis die de westerse wereld heeft meegemaakt sinds de tweede wereldoorlog, bij de ondernemingen immers weer hoog op de agenda. En voor die groei is alle advies welkom. Het Gentse kenniscentrum Groeiatelier zet daar bijvoorbeeld fors op in.

SIM Belgium heeft een expertise opgebouwd in het organiseren van professionele adviesraden op maat van de onderneming om bedrijfsleiders uit te rusten met de beste strategische ondersteuning. Hiervoor doet SIM Belgium een duurzaam beroep op high level Business Angel Coaches. Zoals Business Angels startende bedrijven kunnen helpen met financiering, kunnen ze ook instaan voor professioneel advies bij groei.

Voor groeibedrijven is het implementeren van dergelijke adviesraden vaak de eerste stap naar corporate governance in de onderneming. Dit event zal dan ook alle mogelijkheden hieromtrent behandelen. Luc Sterckx zal het hebben over corporate governance bij groeibedrijven terwijl Boudewijn Dupont, gedelegeerd bestuurder van SIM Belgium,  SIM Business Angel Coaching zal voorstellen. Dirk De Cock (foto) van DDC Consulting uit Lokeren, zal het hebben over adviesraden als eerste stap naar governance.

Deelnemers krijgen er de mogelijkheid om een aantal Business Angel Coaches te ontmoeten en informatie over de werking van Dedicated Advisory Boards te verkrijgen via concrete businesscases. Op het einde van het inhoudelijk gedeelte is er ook een kans om tijdens de broodjeslunch te netwerken met andere coaches en bedrijfsleiders.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.