Team Massimmo-Villabouw – copyright Ine Dehandschutter

Gezin uit Oosterzele richt nieuw familiebedrijf op

OOSTERZELE - Na jarenlange ervaring in de bouwwereld, besloten Pascal Blancquaert en Ann De Roo om samen met dochter Lynn en zoon Massimo een eigen verhaal te starten. Ze richten zich voortaan als familiebedrijf op het bouwen van hedendaagse villa’s en varen onder de vlag Massimmo Villabouw. “We willen de woondroom van mensen realiseren en hen een zorgeloos bouwtraject bezorgen”, legt dochter Lynn Blancquaert uit.

Bij heel wat mensen roept bouwen vooral een gevoel van stress op. Het liefst zouden ze het hele traject overslaan en meteen intrekken in hun eigen droomhuis. “En dat is precies wat wij hen bieden”, lacht Pascal. “Wij ontzorgen de bouwheer door alle bouwaspecten over te nemen. Bovendien doen we dat nogal gepassioneerd en perfectionistisch. We streven zélf de absolute perfectie na, en dat vinden onze klanten natuurlijk geweldig."

Ervaring troef

Massimmo Villabouw mag dan gloednieuw zijn, het gezin Blancquaert heeft al heel wat jaren ervaring op de teller in de bouwwereld.

Al in 1990 volgde Pascal zijn passie voor het bouwen en werd bouwconsulent bij Wolfgang Verraes, met wie hij kort daarna Young Budget Homes oprichtte. Enkele jaren later zette hij de stap naar Belim Bouwteam, en werd daarna jarenlang een vaste waarde als projectontwikkelaar bij ABS Bouwteam.

Ann De Roo was meer dan tien jaar aan de slag op de marketingafdeling van ABS en dochter Lynn zette er zes jaar terug – in papa’s voetsporen – haar eerste bouwprojecten als projectontwikkelaar op poten. Samen met broer Massimo startte ze daarnaast een eigen vastgoedkantoor in Melle.

Samen werken én wonen

Hoe ze erin zullen slagen om als hecht gezin ook professionele collega’s te zijn? “We zijn sowieso heel close. We léven zelfs in hetzelfde gebouw”, lacht Pascal. Het gezin bouwde inderdaad een indrukwekkende ‘triplet’ villa in Oosterzele waarin ze elk een aparte woonunit bewonen. De woning is een sterk staaltje van wat het gezin bouwtechnisch voor elkaar krijgt en doet dan ook dienst als kijkvilla, waar geïnteresseerde bouwlustigen een rondleiding kunnen boeken.

“We lopen elkaars deur niet plat, maar genieten wel van de nabijheid van familie”, verduidelijkt Pascal. “Tijdens corona werd ons huis een veilige cocon mét familiaal contact, en het is een fantastisch geschenk om ons pasgeboren kleinkind Rosie van zo dichtbij te zien opgroeien.”

Familiewaarden worden bedrijfswaarden

“We merkten gaandeweg dat ons gezin ook professioneel een fantastisch team vormt”, vertelt Ann. “Het wilde idee om onze vaardigheden en gezinswaarden te combineren in een eigen familiebedrijf, werd steeds concreter. En nu wagen we de sprong: Massimmo Villabouw – met focus op persoonlijke begeleiding – is een feit.”

Bij Massimmo Villabouw hebben ze overduidelijk de kennis, het netwerk en de people skills in huis om hun bedrijf en klanten een vliegende start te geven. En omdat ze ook een neus voor toplocaties hebben, staat er alvast een eerste bouwproject op stapel: Villa Clara in het landelijke Gijzenzele.

Het kantoor van Massimmo Villabouw ligt op de Brusselsesteenweg 69B in Melle. De website is te vinden via www.massimmo-villabouw.be.